Etü'de Türk-Ermeni İlişkileri ve Erzurum Paneli - Son Dakika
Yerel

Etü'de Türk-Ermeni İlişkileri ve Erzurum Paneli

Etü\'de Türk-Ermeni İlişkileri ve Erzurum Paneli

Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından “Tarihi belgelere göre 1. Dünya savaşında Türk-Ermeni ilişkileri ve Erzurum” konulu panel düzenlendi.

25.04.2014 12:35

Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından "Tarihi belgelere göre 1. Dünya savaşında Türk-Ermeni ilişkileri ve Erzurum" konulu panel düzenlendi.

Erzurum içinden ve dışından pek çok dinleyicinin, çok sayıda akademik personel ve öğrencinin katıldığı panelin açılış konuşmasını ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı yaptı.

Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonunda düzenlenen panelin moderatörlüğünü ETÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Uğur Akbulut yaptı. Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu ve Yüksek Mühendis Selami Oğuz'un konuşmacı olarak katıldığı panelde Türk - Ermeni ilişkileri ve bu ilişkilerde Erzurum ilinin tarihsel misyonu detaylı şekilde ele alındı.

Çeşitli ülkelerde yayınlanmış tarihi belge ve dokümanlardan faydalanılarak hazırlanan ve tarihe önemli bir not düşen panel, işgal yıllarında Erzurum'un ve Erzurum'daki Müslüman halkın yaşadığı zor şartları gözler önüne serdi.

Düzenlenen panel sonunda Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederek, konuşmacılara plaket takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etü'de Türk-Ermeni İlişkileri ve Erzurum Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement