Evlatlık Dilek'in Ölümüyle İlgili Davada Karar Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Evlatlık Dilek'in Ölümüyle İlgili Davada Karar Ertelendi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 14 Temmuz 2014 tarihinde, evlat edindiği 17 yaşındaki genç kızı aralarında çıkan tartışmanın ardından öldürdüğü iddia edilen üvey anne ve diğer iki kişinin yargılandığı davanın karar duruşması 9 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

12.06.2015 16:22

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 14 Temmuz 2014 tarihinde, evlat edindiği 17 yaşındaki genç kızı aralarında çıkan tartışmanın ardından öldürdüğü iddia edilen üvey anne ve diğer iki kişinin yargılandığı davanın karar duruşması 9 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada tutuklu sanıklar Fatma A., annesi Nazmiye Y., tutuksuz sanık Hıdır A. ve sanıkların avukatları Hicran Ceylan, Mustafa Ceylan ve Mustafa Özer hazır bulundu.

Olayla ilgili görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, olay günü Dilek A. ile Fatma A. arasında başörtü alma meselesi yüzünden tartışma çıktığını, tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından boğuşmaya Nazmiye Y.'nin de katıldığını, ardından da Fatma ve Nazmiye'nin eşarp ve kırlent olarak tabir edilen yastıkla Dilek A.'yı boğarak öldürdüklerini iddia etti.

Tutuksuz sanık Hıdır A., daha önce vermiş olduğu savunmalarını tekrar ederek, "Eşimin suçu işlemediğinden eminim. Kanaatimizce savunmalarımız dikkate alınmadı" dedi.

Savunmasını yazılı olarak sunmak istediğini belirten tutuklu sanık Fatma A., annesinin cezaevine girmeden ve Manavgat'a gelmeden önce çok sağlıklı bir insan olduğunu belirterek, "Annem Ankara'da yalnız yaşamakta ve tüm işlerini de kimseden yardım almadan kendisi yapmaktaydı. Annemin şu anki haline bakılarak karar verilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Annem olayları olduğu gibi tüm gerçekliğiyle anlatmıştır. Annemin savunmasına itibar edilmesini istiyorum. Olayla ilgili hiçbir ilgim yoktur" dedi.

Cumhuriyet savcısının görüşüne katılmadıklarını belirten Fatma A.'nın avukatı Mustafa Ceylan, görüşün varsayımlara dayandığını söyledi. Olay yerinde keşif yapılması ve yargılamanın genişletilmesi taleplerini yineleyen Ceylan, ayrıntılı olarak savunma yapabilmeleri için süre talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan Nazmiye Y. ise Cumhuriyet Savcısı'nın görüşüne katılmadığını, olay anında evde Dilek dışında kimsenin olmadığını, kızının olayla ilgisi ve bilgisinin olmadığını, kızını olayın ardından telefonla aradığını söyledi.

Nazmiye Y.'nin avukatı Hicran Ceylan ise yazılı savunma yapmak için süre talebinde bulunarak, "Daha önceki yazılı ve sözlü savunmalarımızı aynen tekrar ediyoruz. Müvekkilim eylemi haksız tahrik ve nefsi müdafaa kapsamında gerçekleştirmiştir. Kendisinin yaşı ve sağlık durumunun nazara alınarak kaçma ve delilleri ortadan kaldırma şüphesinin bulunmaması gözetilerek tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluklarının devam etmesine ve bir sonraki mahkemenin 9 Temmuz 2015 tarihinde yapılmasına karar verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evlatlık Dilek'in Ölümüyle İlgili Davada Karar Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement