Filiz Ali Aykırı Sorular'a Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Filiz Ali Aykırı Sorular'a Konuk Oldu

Filiz Ali; "Babamın dosyasının yeniden açılmasını bekliyorum"

10.10.2012 10:20

CNN TÜRK'te, Enver Aysever'le Aykırı Sorular programına konuk olan Türk edebiyatının usta ismi Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali, babasının cinayetinin halen aydınlatılmasına engel olunduğunu ve dosyaların yeniden açılması gerektiğini söyledi.

Filiz Ali, babasını vuran kişinin teoride yakalanıp ceza aldığını ancak, 1 yıl bile cezaevinde kalmadan af ile salıverildiğini söyledi.

Babası Sabahattin Ali'nin, Türkiye'deki tek partili dönemin kurbanı olduğunu vurgulayan Filiz Ali, bir dönem babası için söylenen "Komünist, vatan haini" yakıştırmaları nedeniyle, kimliğini gizlemek zorunda kaldığını belirtti.

Filiz Ali, babasının öldürüldüğü dönemdeki korku ortamının hala yaşanmaya devam etiğini de sözlerine ekledi.

Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna gibi romanları ve Dağlar, Aldırma Gönül gibi şiirleriyle Türk edebiyatının ölümsüz kalemleri arasında yer alan Sabahattin Ali, düşünceleri nedeniyle ceza aldı, hapisten çıktıktan sonra yaşadığı zorluklar nedeniyle Bulgaristan'a gitmeye karar verdi ancak, onu götürmesi için anlaştığı kaçakçılık yapan Ali Ertekin tarafından başından vurularak öldürüldü. Cinayeti itiraf eden ve daha sonradan Milli Emniyet mensubu olduğu iddia edilen Ali Ertekin ise birkaç hafta hapiste yattıktan sonra, çıkarılan af ile salıverildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filiz Ali Aykırı Sorular'a Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement