Füruzan'ın Gül Mevsimidir kitabı İtalya'da yayımlandı - Son Dakika
Güncel

Füruzan'ın Gül Mevsimidir kitabı İtalya'da yayımlandı

Füruzan\'ın Gül Mevsimidir kitabı İtalya\'da yayımlandı

Füruzan'ın Gül Mevsimidir (1973) adlı kitabı deneyimli çevirmen Gülbende Kuray Ulusoy tarafından La Stagione delle Rose adıyla İtalyanca'ya kazandırıldı.

24.01.2017 10:47  Güncelleme: 10:48

Bari kentinde yayın yapan Poiesis Editrice yayınevinin "Le rive dei narratori" dizisinin 20. kitabı olarak basılan 100 sayfalık novellayı Yapı Kredi Yayınlar'ı 1996 yılından bu yana basıyor. Kitap Kuvayi Milliye'nin İzmir'e giren nal seslerinde yankılanan bir ilkgençlik aşkının zamana karşı direnişinin öyküsünü anlatıyor.

Füruzan

İlk kitabı Parasız Yatılı'yla 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı 'nı kazandı. İlk kitaplarında kötü yola düşmüş kadın ve kızların, çöken burjuva ailelerinin, yoksulluk ve yalnızlıkla boğuşan kadın ve çocukların, yeni ortamlarda bunalan ve yurt özlemi çeken göçmenlerin dramlarına sevecenlikle yaklaştı; kişileri derinlemesine inceledi, anlatımını ayrıntılarla besledi. 12 Mart dönemini anlattığı ilk romanı Kırk Yedi'liler ile 1975 TDK Roman Ödülü'nü kazandı. 1975'te bir sanatçılar programıyla (D.A.A.D.) çağrıldığı Batı Berlin 'de bir yıl kalarak işçiler ve sanatçılarla röportajlar yaptı. Dokuz Çağdaş Türk Öykücüsü (1982, Volk und Welt Verlag) antolojisiyle Die Kinder der Türkei(1979, Kinderbuch Verlag) çocuk kitabını ise Doğu Berlin'de konuk kaldığı dönemde hazırladı.
Öyküleri Fransızca, İspanyolca, Farsça, İtalyanca, Japonca, İngilizce, Rusça, Bulgarca, Boşnakça gibi dillere çevrildi: Öykülerinden yapılan bir toplam A. Saraçgil çevirisiyle 1991'de Napoli'de, Kırk Yedi'liler S. Pirvanova çevirisiyle 1986'da Bulgaristan'da, "Sevda Dolu Bir Yaz", "Nehir" ve "İskele Parklarında" öyküleri Damian Craft çevirisiyle 2001'de Londra'da, Parasız Yatılı Elif Deniz - Pierre Vincent çevirisiyle (Pensionnaire d'état, Bleu autour yayınevi) 2010'da Fransa'da yayımlandı; toplu öykülerini ise İspanyolcaya Gül Işık çevirmekte.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Füruzan'ın Gül Mevsimidir kitabı İtalya'da yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement