Gazeteci Mevlüt Işık Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Genel

Gazeteci Mevlüt Işık Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık mezarı başında anıldıANKARA - Gazeteci Mevlüt Işık vefatının 29. yılında Cebeci Asri mezarlıktaki kabri başında anıldı.

01.06.2017 16:21

Gazeteci Mevlüt Işık mezarı başında anıldı

ANKARA - Gazeteci Mevlüt Işık vefatının 29. yılında Cebeci Asri mezarlıktaki kabri başında anıldı.

Vefatının ardından 29 yıl geçen Gazeteci Mevlüt Işık, Asri mezarlıkta bulunan kabri başında her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmayarak anıldı. 1948 yılında Kars'ta doğan Mevlüt Işık, Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra Kars'ta Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde sahip ve sorumlu müdür olarak çalıştı. 1977-1978 yılında Kars Radyo Müdürlüğü görevini yapan Işık, daha sonra Tarım Bakanlığında ve Ankara Büyükşehir, Çankaya Belediyesi'nde Daire Başkanlığı ve müşavirlik görevlerinde bulundu. Ankara'da Akajans, Yeni İstanbul, Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman gazetelerinde görev yaptı. Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi iken 1 Haziran 1988 günü görevli olarak gittiği Büyük Ankara Oteli'nde meydana gelen menfur bir saldırı sonucu 40 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Işık için hazırlanan törene Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, oğlu İlkan Işık, gelini Eda Işık, gazeteci kardeşi Metin Işık, arkadaşları, yakınları ve ailesi katıldı.

Işık'ın kabir başında Kuran-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Anma törenine her yıl katılan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, arkadaşını çok özlediğini belirterek kısa bir konuşma yaptı.

Gazeteci Mevlüt Işık Mezarı Başında Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Gazeteci Mevlüt Işık Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement