Şampiyon Karateci Subaşı, Portekiz Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Şampiyon Karateci Subaşı, Portekiz Yolcusu

Türkiye şampiyonu karateci Hacer Rumeysa Subası, Portekiz'de mücadele edecek.

23.01.2014 11:20  Güncelleme: 11:29

Türkiye şampiyonu karateci Hacer Rumeysa Subası, Portekiz'de mücadele edecek.

Kizami Karate Spor Kulübü öğrencilerinden Hacer Rumeysa Subaşı 49 ilden bin 100 sporcunun katıldığı İstanbul'daki Ümit Genç 21 Yaş Altı Karate Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde başarıyla döndü.

Şampiyonada artı 54 kilo Kumite karşılaşmalarında altın madalya alan Subaşı, Kata dalında ise Türkiye üçüncüsü oldu. Avrupa Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde aldığı başarılı sonuçların ardından Subaşı, Portekiz'in Lizbon kentinde yapılacak turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Portekiz'den Avrupa şampiyonu olarak dönmek istediğini belirten Subaşı, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Bu arada aynı turnuvada mücadele eden Kizami Karate Spor Kulübü sporcularından Hatice Kübra Küçük de Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

-Kursiyerlere sertifikaları verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) işbirliğinde düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Aile Eğitim Programı çerçevesinde İktisat Alanı Enerji Tasarrufu ve Hukuk Alanı-Kişi Hakları Modülünden Eğitimi alan kursiyerler için Şehit Üstteğmen Hakan Özcan Sosyal Tesislerinde sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Eğitimin başarıyla tamamlayan 225 kursiyere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol, GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ayşe Esra Belge'in katıldığı törende verildi.

Kursiyerler eserlerini sergiledi

GAMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi Forum Gaziantep Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gazianteplilerin ebru sanatına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Ebru sanatı hakkında bilgi veren Akyol,  kursiyerlerin başarılı eserler ortaya çıkarttıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu da kursların gelecek nesilleri eğitimli ve bilinçli annelerin yetiştirilmesi için açıldığını ifade etti.

GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ise kursiyerlerin yaptıkları çalışmaları sergilemekten gurur duyduklarını kaydetti.

Her yıl 15 bin kişiye arzu ettikleri alanda sanat ve meslek eğitimi kursu vererek hem topluma hem de istihdama katkı sağladıklarına işaret eden Dündar, "Kurulduğumuz günden bu yana 85 bin kişiye ücretsiz eğitim imkanı sunduk" ifadesini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şampiyon Karateci Subaşı, Portekiz Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement