Gölbaşı'ndaki "Hayallerimi Gerçekleştirir Misin" Projesi - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'ndaki "Hayallerimi Gerçekleştirir Misin" Projesi

Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından zihinsel engelliler için uygulamaya konulan "Hayallerimi Gerçekleştirir Misin" projesinin kapanışı gerçekleştirildi.

10.06.2015 16:13

Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından zihinsel engelliler için uygulamaya konulan "Hayallerimi Gerçekleştirir Misin" projesinin kapanışı gerçekleştirildi.

Gölbaşı Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu'ndaki kapanış programında engelli öğrenciler, şiirler okuyup tiyatro gösterileri ve müzikal oyunlarla yeteneklerini sergiledi.

Merkez Müdürü Mehmet Sevindim, programda yaptığı konuşmada, projenin bir yıl boyunca yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Proje kapsamında hayata dezavantajlı başlamış zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördükleri mekanların ihtiyaçlarına yönelik olarak düzenlendiğini kaydeden Sevindim, projenin engellilerin sosyalleşmesi, kaliteli zaman geçirmesi ve yaşam memnuniyetlerini artırmaya imkan sağladığını ifade etti.

Bütçesi 300 bin lira olan projenin eğitim ayağında konuşma güçlüğü çeken 19 engelliye Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanlarınca 190 saat dil ve konuşma eğitimi verildiğini aktaran Sevindim, "6 ay gibi uzunca bir süreyi kapsayan eğitimler sonunda öğrencilerimizde olumlu gelişmeler gözlemlenirken sürece dahil olan öğretmenlerimiz sayesinde projenin sürekliliğine olanak sağlamıştır" dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan'ın engelli öğrencilerin yaptığı tabloyu Ankara Kalkınma Ajansı uzmanı Hilal Şıltu'ya hediye ettiği programa, Gölbaşı Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Avcı, Gölbaşı Belediye Başkan vekili Nevzat Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, engelliler ve aileleriyle davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'ndaki 'Hayallerimi Gerçekleştirir Misin' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement