Hakkari'de "İlköğretim Haftası" Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de "İlköğretim Haftası" Kutlaması

Hakkari'de "İlköğretim Haftası" ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle kutlandı.

17.09.2012 19:20

Hakkari'de "İlköğretim Haftası" ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu İdari ve Mali İşler Grup Başkanı Bekir Şirin, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Yakut, eğitime değer vermenin, çağdaş toplum olmanın en temel ve vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunu başaramayan toplumların kaderi, geri kalmışlık noktasında kalın çizgiler içinde kalmak olacaktır. Amacımız bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen, insanların ortak değerleriyle bezenmiş, dinamik, kendisine güveni olan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

Sevgili öğrenciler, evinizden sonra en değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Geleceğin büyük Türkiye'sini inşa edecek olan sizlerin, okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun."

Grup Başkanı Şirin ise okulların eğitim öğretime başladığı ilk haftanın, tüm yurtta ilköğretim haftası olarak kutlandığını söyledi.

İlköğretim haftasının öğrencilere, öğretmenlere ve Hakkari'ye hayırlı olmasını dileyen Şirin, "Gömleğin ilk düğmesini eğer doğru ilikleyebilirsek doğru bir sonuca varacağımızı unutmamalıyız. İşte bugün o doğru şeyi yapabilmek adına bir program düzenlenmiştir. İnşallah eğitim öğretim yılı hepinize hayırlı olur" dedi.

Daha sonra, öğrenciler tarafından şiir ve şarkılar okunarak eğitimle ilgili skeçler sergilendi.

Muhabir: Nevzat Taş

Yayıncı: Levent Harman - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 'İlköğretim Haftası' Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement