Hatay Suriyeli Ressam 40 Bin Adet Mozaik Taşı ile Atatürk'ün Portresini Resmetti - Son Dakika
Güncel

Hatay Suriyeli Ressam 40 Bin Adet Mozaik Taşı ile Atatürk'ün Portresini Resmetti

Suriyeli ressam 40 bin adet mozaik taşı ile Atatürk'ün portresini resmettiHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeli ressam Abdulsettar Al Sattuf(37), 40 bin adet mozaik taşı kullanarak Atatürk'ün portresini resmetti.

18.07.2018 11:11

Suriyeli ressam 40 bin adet mozaik taşı ile Atatürk'ün portresini resmetti

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeli ressam Abdulsettar Al Sattuf(37), 40 bin adet mozaik taşı kullanarak Atatürk'ün portresini resmetti.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesi ile birlikte geldiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan, Halep Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu ressam Abdulsettar Al Sattuf, Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve yanında Türk Bayrağı'nı mozaikle resmederek çalışmasına bir yenisini ekledi. Toplamda 40 bin adet mozaik taşı kullandığını belirten Al Sattuf, 1x2.20 metre ebadındaki resmi 4 ayda tamamladığını söyledi. Daha önce 36 Osmanlı Padişahı, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı halkın direnişini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini mozaikle tablo galine getiren Al Sattuf, 'Örnek aldığım resme sadık kalarak gerçek renkleri kullandım ve 4 ayda tamamladım. Amacım diğer tablolar gibi Atatürk'ün resmini de Türk Milleti'ne hediye etmektir. Resimleri görenler satıp satamayacağımı soruyorlar, ancak satmayı asla düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyorumö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Suriyeli Ressam 40 Bin Adet Mozaik Taşı ile Atatürk'ün Portresini Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement