Hilton Kayseri Oteli'nde İşten Çıkarmalar - Son Dakika
Yerel

Hilton Kayseri Oteli'nde İşten Çıkarmalar

Öktem, "Sendikaya Üye Oldukları Gerekçesiyle 47 Çalışanını İşten Çıkaran Hilton Kayseri Oteli Yönetimi İnsan Hakları ve Örgütlenme Hakkını Ayaklar Altına Almaktadır" Dedi.

12.02.2011 19:58

Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri (OLEYİŞ) Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem, "sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 47 çalışanını işten çıkaran Hilton Kayseri Oteli yönetimi insan hakları ve örgütlenme hakkını ayaklar altına almaktadır" görüşünü bildirdi.

Öktem, yaptığı açıklamada, otel işçilerinin geçen yıl sendikalarına üye olduklarını, bu nedenle 47 otel çalışanının işten çıkarıldığını bildirdi.

İşten çıkarılan işçilerin her birinin 8-10 yıllık otel personeli olduklarını, otel yönetiminin işten çıkardığı bu kişilerin tazminatlarını da ödemediğini savunan Öktem, şunları kaydetti:

"Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 47 işçiyi işten çıkaran Hilton Kayseri yönetiminin bu tutumu Anayasaya, Sendikalar Kanununa ve İş Yasasına aykırı olduğu gibi, temel insan hakları ve örgütlenme hakkını da ayaklar altına almaktadır.

Böyle yönetilen bir işyerinde güvenli ve kaliteli hizmet anlayışından ve çağdaş işletmecilik anlayışından söz edilemez. Yapılan yanlışlıktan bir an önce dönülmelidir. Yaşanan hak ihlalleri ve yasadışı uygulamalara son verilmelidir. İşten çıkarılan üyelerimiz, işlerine iade edilmelidir. Sendikamızla toplu sözleşme masasına oturulmalıdır. Aksi takdirde, konuyu uluslararası örgütlerimiz aracılığıyla dünya kamuoyu gündemine taşıyacağımız bilinmelidir."

Basın açıklamasını otel binası önünde yapmayı planladıklarını anlatan Öktem, provokasyon ihtimali nedeniyle bu uygulamadan vazgeçtiklerini de bildirdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hilton Kayseri Oteli'nde İşten Çıkarmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement