İit 12. Dönem Zirvesi - Son Dakika
Güncel

İit 12. Dönem Zirvesi

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12.Dönem Zirvesi'nin kapanış bildirisinde, "Uzlaşının korunması için İran'ın, Beşşar Esed'in kınanmaması yönündeki çekincesinin dikkate alındığını" belirtti.

07.02.2013 23:10

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Dönem Zirvesi'nin kapanış bildirisinde, "Uzlaşının korunması için İran'ın, Beşşar Esed'in kınanmaması yönündeki çekincesinin dikkate alındığını" belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve İİT eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu zirvenin ardından başkent Kahire'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Amr, İslam Zirve Konferansı'nın kapanış bildirisinde, uzlaşının korunması için İran'ın, Beşşar Esed'in kınanmaması yönündeki çekincesinin dikkate alındığını belirterek "Böyle büyük konferanslarda konsensüs ile karar verilir" diye konuştu.

Kapanış bildirisine ilişkin kısa açıklamalarda bulunan Amr, Suriye'de muhalefet ve Esed yönetimi arasındaki diyalog çağrısının zirveye katılan liderlerin ve heyetlerin ortak tavrı olduğunu belirtti.

İİT eski Genel Sekreteri İhsanoğlu ise Filistin hükümetine maddi yardım sağlanması için İslami Finansal Güvenlik Ağı oluşturulmasına ve gelirleri Kudüs sorununda harcanması için bağışçılara yönelik bir konferans düzenlenmesine karar verildiğini söyledi.

Arap Birliği tarafından kabul edilen Arap Ağı ve İslami Finansal Güvenlik Ağı'nın çakıştığına yönelik soruya cevap olarak İhsanoğlu, bu iki ağın çakışmadığını bilakis birbirinin tamamlayıcısı olduğunu ifade etti.

İhsanoğlu, medyayı uyararak, silahlı terörist gruplarla ilgili yayın yaparken dikkatli olunması gerektiğini, bu grupların "İslami" olarak tanımlanmasının İslam'ı kötülediğini kaydetti.

Muhabir: Hazım Bedir/Ayşe Sümeyra Aydoğdu/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İit 12. Dönem Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement