İktidar ve Muhalefet Başkanlık Divanında - Son Dakika
Politika

İktidar ve Muhalefet Başkanlık Divanında

İktidar ve Muhalefet Başkanlık Divanında

Meclis'teki 16 ihtisas komisyonundan 3'ünün Başkanlık Divanı'nda, iktidar ve muhalefet milletvekilleri yer aldı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve AB U...

12.10.2013 12:02

MELTEM YILMAZ - Meclis'teki 16 ihtisas komisyonundan 3'ünün Başkanlık Divanı'nda, iktidar ve muhalefet milletvekilleri yer aldı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu'nda başkanvekilleri ve katip üyeler, muhalefet partilerinden seçildi.

Yeni yasama yılında da gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşecek olan komisyonlar, Başkanlık Divanlarını belirlemek üzere toplandı. Toplantıda, başkan, bakanvekili, sözcü ve katip üyelerin seçimi yapıldı.

Üç komisyonun Başkanlık Divanı'nda, AK Parti'nin yanı sıra CHP ve MHP de temsil edildi. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekilliği'ne CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı'na CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, AB Uyum Komisyonu Başkanvekilliği'ne Oğuz Oyan seçildi. Bu komisyonun katip üyelikleri de MHP'ye düştü. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Katip üyesi MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Katip üyesi MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AB Uyum Komisyonu'nun Katip üyesi MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu oldu.

-Kadın vekiller, 10 komisyonun başkanlık divanında yer alıyor

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Başkanlık Divanı kadın ağırlıklı oluştu. Komisyonun Başkan, iki Başkanvekili ve Sözcülüğü'nde kadın milletvekilleri görev aldı. Kadın milletvekilleri, bu komisyonla birlikte 10 ihtisas komisyonunda yer aldı.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Adalet Komisyonu, Çevre Komisyonu'nun başkan, başkanvekilliği, sözcü ve katip üyeliklerine ise hiçbir kadın milletvekili seçilmedi.

İhtisas komisyonlarından KİT Komisyonu ise henüz başkanlık divanını seçmedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İktidar ve Muhalefet Başkanlık Divanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement