İnternet Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

İnternet Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

İnternet Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun, internetin Türkiye'ye gelişinin 20.yıl dönümünde Türkiye internetini büyütmek, yeni projeler başlatmak, interneti geniş kitlelere yaymak, toplumun gündemine interneti...

17.04.2013 14:20

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun, internetin Türkiye'ye gelişinin 20. yıl dönümünde Türkiye internetini büyütmek, yeni projeler başlatmak, interneti geniş kitlelere yaymak, toplumun gündemine interneti yerleştirmek ve Türkiye internetine ivme verecek etkinliklerin yapılması amacıyla 8-21 Nisan tarihleri arasında "İnternet Haftası" olarak kutlandığını söyledi.

İnternet Haftası'nın, Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan çeşitli program ve etkinliklerle amacına uygun bir şekilde kutlanacağını belirten Vali Düzgün, "İnternet Haftası boyunca, vatandaşlarımız interneti konuşsun, interneti düşünsün, interneti kullansın ve internetten nasıl yararlanabilirim, işimi nasıl geliştiririm, kendimi nasıl geliştirebilirim diye araştırsın istiyoruz" dedi.

Vali Orhan Düzgün, İnternet Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanıma sunulan ve her internet abonesinin seçme özgürlüğüne bağlı 'Güvenli İnternet' hizmeti ile ilgili video ve görsellerin, yerel televizyonlarda ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü Danışma bürosunun bilboard ekranında bilgilendirme amaçlı gösterileceğini, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik 'Güvenli İnternet' sunumu yapılacağını ifade etti.

"18 NİSAN'DA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE PANEL DÜZENLENECEK"

Vali Düzgün, İnternet Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ayrıca 18 Nisan Perşembe günü saat 14.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM)nde, ODÜ Teknik Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Bülent Kandemir tarafından "İnternet Güvenliği" ile ilgili bir panel düzenleneceğini kaydetti.

Vali Düzgün, İl Ticaret Müdürü Üzeyir Keskin'in "E-Ticarette Dikkat Edilmesi Gerekenler", Ordu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Eşref Öner'in "Ordu Belediyesi E-Hizmetleri", Basın ilan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı'nın "İnternet Medyası", Bilişim Teknolojileri ve Fatih Projesi İl Koordinatörü Şahin Kamber'in "Eğitimde İnternet", PTT İşletme Müdürü Talat Baştürk'ün "PTT'nin E-Hizmetleri" ile İnternet Kafe Sahibi İsa Pekdemir'in ise "İnternet Kafeler" ile ilgili konularda görüş ve düşüncelerini paylaşmak üzere panelde yer alacaklarını vurguladı.

"VALİLİK WEB SİTESİNDE, İNTERNET ANKETİ DÜZENLENDİ"

İnternet Haftası dolayısıyla Ordu Valiliği olarak internet kullanımı üzerine bir anket çalışması başlattıklarını belirten Vali Düzgün, Valilik hizmetleri, web sitesi, internet kullanımı, akıllı telefon kullanımı, e-ticaret, sosyal ağlar, e-devlet ile ilgili vatandaşın düşüncelerinin öğrenileceği anketin, Ordu Valiliği'nin www.ordu.gov.tr isimli web sitesinde hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnternet Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement