İstiklal'de Yozgatlı Bir Ailenin Macerası: Kaçma Birader - Son Dakika
Kültür Sanat

İstiklal'de Yozgatlı Bir Ailenin Macerası: Kaçma Birader

Yozgatlı bir ailenin çocuğunu aramak için geldiği Taksim'de kahkaha, macera ve sürprizlerle dolu macerasını anlatan Kaçma Birader'in basın gösterimi gerçekleşti.

29.02.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgatlı bir ailenin çocuğunu aramak için geldiği Taksim'de kahkaha, macera ve sürprizlerle dolu macerasını anlatan Kaçma Birader'in basın gösterimi gerçekleşti.

Senaryosu Emrah ve Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyan Kaçma Birader filminin başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Algı Eke, Cihan Ercan, Nejat Uygur, Alina Boz, Nursel Köse ve Necip Memili paylaşıyor.

Cinemaximum Kanyon'da basın gösterimi gerçekleşen Kaçma Birader'in yönetmeni Murat Kaman, yaptığı açıklamada, "Biz ilk başladığımızda bu filmin kolay olmayacağını biliyorduk. Yozgatlı bir aileyi Taksim'e getirmek ve başlarından birçok maceranın geçmesi fikri kağıt üzerinde güzel duruyordu ama bunu sinemaya aktarmak oldukça zordu. Günde üç milyona yakın insanın geçtiği bir sokakta film çekmeyi gerçekten başlı başına bir başarı olarak görüyorum. Bunu kotardığımızı düşünüyorum. Bu yıl komedi filmi yılı. Bizimkinin özelliği biraz daha aile komedisi olması" diye konuştu.

Hem filmde "Erdinç" rolünü hem de filmin senaristliğini üstlenen Emrah Kaman ise, "Çok heyecanlıyız, bizim ilk sinema filmimiz. O yüzden çok güzel yaptık, başarılı olduk demek yerine izleyicinin tavsiyeleri önemli. Bizim için insanların birbirine '105 dakika çok güzel geçti, siz de gidin' tavsiyesini etmesi bir başarıdır. Bu amacımıza ulaştığımızı gösterir. Neticesinin güzel olmasını umuyoruz" dedi.

"Çok uzun süredir bu film üzerinde çalışıyorduk. 5 yıldır aklımızda olan bir filmdi. Çok heyecanlıyım" diyen Kaman, "Oynadığım Erdinç karakterinin çok derinlikli karakter olduğunu düşünüyorum. Hayata karşı da çaresiz bir karakter. Hem komik hem de üzücü bir yanı var" ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığa yabancılaşacak bir ailenin büyük bir şehirden gelmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini belirten Kaman, "İstiklal gibi kalabalık bir yerde küçük bir ilden gelen bir ailenin durumu yadırgaması daha gerçekçi geldi. Bu yüzden Yozgat olması önemliydi. Ayrıca bu güne kadar kimse Yozgat için bir şey yapmamış, o anlamda filmdeki karakter Erdinç gibi Yozgat'ın da boynu büküktü, biz de Yozgat olsun dedik" diye konuştu.

Filmde Muammer Kolçak rolünü üstlenen Zafer Algöz, "Bizler ekiple çok farklı bir komedi yapmaya çalıştık. Yaklaşık iki ay yoğun bir şekilde çalıştık. En zorlandığımız yer İstiklal Caddesi oldu. Her gün yüz binlerce insanın geçtiği caddede filmin devamlılığını tutturabilmek zordu. Neticesinin güzel olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"Benim için Türk filmlerinin sinema salonlarında yabancı filmlere göre daha fazla yer bulması çok güzel bir duygu" diyen Algöz, filmin kendileri için güzel bir anı olduğunu, ellerinden geleni yaptıklarını ve seyirciyi sinema salonundan mutlu göndermeyi umduklarını ifade etti.

Ramazan Kolçak rolündeki Melek Baykal ise, "Benim ilk sinema filmim. İlk sinema filmimde iki arkadaşımın yazdığı bu kadar güçlü kalemle, çok iyi anlaştığım rol arkadaşlarımla çalıştığım için son derece mutluyum. Filmin vitrininde olan bizlerdik ama arkada çok güçlü bir ekip vardı. Aylardır çalışıyorlardı, bence onların emeği çok önemliydi" diye konuştu.

Filmde çalışmaktan çok keyif aldığını söyleyen Baykal, içtenlikle çalışmanın da seyirciyi mutlu edeceğini kaydetti.

Yapımcılığını Böcek Film'in üstlendiği Kaçma Birader, 4 Mart'ta vizyona giriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal'de Yozgatlı Bir Ailenin Macerası: Kaçma Birader - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement