İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyan Öğrenciler Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyan Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Mamak Belediyesi Tarafından Düzenlenen Mehmet Akif'i Anma ve İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışmasının Ödül Töreni Mamak Kültür Merkezinde Yapıldı.

12.03.2011 14:32

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif'i Anma ve İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma yarışmasının ödül töreni Mamak Kültür Merkezinde yapıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin sembolü İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anma gecesi ve İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışmasının ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ersoy'un yaşamı, tarihi kimliği üzerine bilgilerin izleyicilerle paylaşıldığı gecede, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Prof. Dr. Nurullah Çetin, "Manevi mimarımız Mehmet Akif Ersoy bilincini milletimize aşılamak en önemli sorumluluktur. Bu sorumluluk duygusunu hafızalarda canlı tutan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e teşekkür ediyorum" dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, bu yıl 2'incisini düzenledikleri İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışmasına 3 bine yakın öğrencinin katıldığını, 60 öğrencinin finale kaldığı kaydetti.

İki kategoriden oluşan yarışmanın 1'inci kategorisinde birinci olan Naşide Halil Gelendost ilköğretim okulundan Kübra Altun, laptop kazanırken, 2. olan Hurin Yavuzalp İlköğretim okulundan Hazal Aslan'a fotoğraf makinesi verildi. Çocuk Sevenler ilköğretim okulundan üçüncü olan Büşra Hamza da cep telefonu ile ödüllendirildi. Serdar Tosun İlköğretim okulundan Simgenur Bölük'e ise mansiyon ödülü verildi.

2'inci kategoride ise Kutludüğün ilköğretim okulundan birinci olan Zeynep Bostan laptop kazandı. Ertuğrul Gazi ilköğretim okulundan ikinci olan Sultan Nur Apaydın fotoğraf makinesi, 29 Ekim ilköğretim okulundan ise yarışmanın üçüncüsü Semih Can Solmaz cep telefonu kazandı. Lalahan ilköğretim okulundan ise Kübra Aktaş'a mansiyon ödülü verildi.

Öğrencilerin ödüllerini veren Başkan Akgül, Mamak Belediyesi Basın Müdürü Ali Bozdağ, Yazar Mustafa Frengiz ve Mamak Bilgi Evi öğretmenlerinden oluşan, jüriye de teşekkür plaketi verdi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından hazırlanan Mehmet Akif'i Anlamak adlı tiyatro oyunu sahnelendi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyun ayakta alkışlandı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyan Öğrenciler Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement