İyilik Peşinde Koşmak İçin Geri Sayım - Son Dakika
Güncel

İyilik Peşinde Koşmak İçin Geri Sayım

İyilik Peşinde Koşmak İçin Geri Sayım

Adım Adım Yardımseverlik Platformu ile 39. İstanbul Maratonu'nda iyilik peşinde koşmak için başvurular devam ediyor.

26.09.2017 13:40

Bu yıl 12 Kasım 2017 tarihinde koşulacak olan maraton için son başvurular 30 Eylül 2017 tarihine kadar yapılabilecek.

Dünyada yardımseverlik koşusu aracılığı ile ve birden fazla sivil toplum kuruluşuna (STK) destek veren ilk dijital kaynak geliştirme platformu olma özelliğini taşıyan İPK (İyilik Peşinde Koş) Platformu aracılığıyla bu yıl da, koşudan 15 gün önce ve 15 gün sonrasına dek üye STK'lar adına bağış yapılabilecek. Geçtiğimiz yıl 28 STK adına bağış yapılabilirken bu yıl 42 STK adına bağışta bulunulabilecek.

Türkiye'yi 2008 yılında "yardımseverlik koşusu" kavramıyla tanıştıran ve sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu adına 2016 Kasım ayında gerçekleştirilen 38. İstanbul Maratonu'nda 4.844 gönüllü koşucu iyilik peşinde koştu. Maratonda toplam 6.731.049 TL'lik bağış toplanarak bir koşudan elde edilen en yüksek bağış tutarına ulaşıldı.

Adım Adım ile yardımseverlik koşusu yapan 28 STK, 2016 yılında Türkiye'den aldıkları bireysel bağışın %36'sını yardımseverlik koşusu sayesinde topladılar. İPK Platformuna yeni katılan STK'lar ve kayıtlı gönüllü koşucu sayısının artmasıyla birlikte bu yıl yaklaşık olarak 7.500 gönüllü koşucunun seçtikleri STKlar için kaynak geliştirmesi ve farkındalık arttırması bekleniyor. Maratonda elde edilecek bağış miktarının ise 10 milyon TL olması hedefleniyor.

12 Kasım 2017 tarihinde koşulacak olan 38. İstanbul Maratonu için son başvurular 30 Eylül 2017 tarihine kadar yapılabilecek.

Adım Adım İPK Platfomu üzerinden bağış yapılabilecek STK'lar: AÇEV, AKUT, ALİKEV, ALS-MNH Derneği, ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı, Başka Bir Okul Mümkün, Bir Dilek Tut Türkiye, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Darüşşafaka, Down Sendromu Derneği, Gülmek İyileştirir Derneği, Hayata Destek, Hayat Sende Derneği, KAÇUV, Kadın Dayanışma Vakfı, Kansersiz Yaşam Derneği, Karakutu Derneği, KORUNCUK, Köy Okulları Değişim Ağı, ÖRAV, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar, Sen De Gel, SERÇEV, Şiddetsizlik Merkezi, Sulukule Gönüllüleri Derneği, TEGV, TEMA, TEV, TİDEV, TOÇEV, TOFD, TOG, Tohum Otizm Vakfı, TSÇV, Türk Böbrek Vakfı, Türkiye Alzheimer Derneği, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, UNICEF, YenidenBiz, Yuva Derneği

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İyilik Peşinde Koşmak İçin Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement