Japon Survivor, Adada Tek başına 19 Gün Geçirdi - Son Dakika
Dünya

Japon Survivor, Adada Tek başına 19 Gün Geçirdi

Doğal şartlarda hayatta kalma eğitimi olmayan Reikko Hori, ıssız bir adada sadece büyüteç ve mızrakla 19 gün yaşadı. Genç kadının, adadan sonra hayata bakışı değişti.

16.02.2016 12:10  Güncelleme: 14:20

22 yaşındaki Japon Reikko Hori adlı genç kadın, yanına sadece büyüteç ve bir mızrak alarak ıssız bir Endonezya adasına bırakıldı. Japonya'da çocuk eğitimi üzerine öğrenim gören Reikko, bu ilginç tecrübeyi yaşamak için Docastaway adlı şirkete başvurdu. Docastaway isimli firma, gezegenin ıssız adalarında müşterilerine tatil tecrübesi öneren dünyadaki ilk seyahat şirketi olma özelliğini taşıyor. Firma müşterilerine çeşitli adalarda değişken komfor düzeylerinde tecrübeler öneriyor. Reikko, bu seçenekler arasında en zoru olan 'macera modu'nu tercih etti.

"SADECE KOT PANTOLONU VARDI"

Docastaway firmasından Alvaro Cerezo Dailymail'e yaptığı açıklamada: "Havalimanında onu ilk gördüğümde düzgünce hazırlanmış bir bavulla gelmemişti. Seçtiği tatil seçeneğine uygun kıyafetler getirmemişti. Sadece kot pantolon vardı. Yakında bir mağazaya gidip ona adada giymeye uygun pantolon aldık. Sonra öğrendim ki, daha önce doğal yaşam koşullarında kalmak üzerine hiçbir bilgisi yokmuş. Bu beni daha da endişelendirdi" sözlerini kullandı.

Cerezo açıklamarının devamında: "Bütün bunların üzerine Reikko'nun tehlikeleri fark etmede ve acı hissetme konusunda ciddi sorunları olduğu gerçeğini öğrenince iyice strese girdim. Nasıl evine çıplak ayak yürüyorsa öylece keskin mercan kayalıklarında yürüyordu. Gece yarısı bir hayvanın o uyurken yanına gelebileceği düşüncesi aklına bile gelmeden yerde uyuyordu" cümleleriyle Reikko'ya dair izlenimleri aktardı.

ADA HAYATINA ADAPTE OLDU

Vahşi yaşam koşullarının tüm zorluklarına rağmen, Reikko kısa sürede nasıl adapte olunacağını kavradı. Mızrağı kullanarak balık yakalamayı, taşı kullanarak hindistan cevizi kırıp açmayı, büyüteçle ateş yakma gibi tecrübeleri kısa sürede edindi.

"YALNIZLIK VE ÇARESİZLİK İKİNCİ GÜNDEN SONRA ÇOK ACI VERİCİYDİ"

Reikko: "Adanın daha önce hayal ettiğimden daha küçük olduğunu sanmıştım. 18 gün boyunca adadan ayrılamayacağım düşüncesi beni korkutuyordu. Büyük bir yalnızlık hissi vardı sanki koca okyanusta tek benmişim gibi ama aynı zamanda gerçekten heyecan vericiydi. Docastaway ekibi adadan ayrılıp beni tek başıma bıraktığında yalnız kaldığım için önce mutlu oldum. Lakin bu geçici bir histi. Yalnızlık ve çaresizlik ikinci günden sonra çok acı vericiydi" sözleriyle adada geçirdiği günlere dair yaşadıklarını ifade etti.

"HAYATIMDA OLAN ŞEYLERİN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNUN FARKINA VARDIM"

İnsan ilişkilerinde iyi olmadığını söyleyen Reikko, adada yaşadığı tecrübeden sonra toplum içinde daha fazla sosyalleşmek istediğini açıkladı. Genç kadın: "Genellikle yalnız kalmayı tercih ederim. Issız bir adada 19 gün geçirdikten sonra insanın olmadığı bir dünyanın yaşamak istemediğim bir yer olduğunu anladım. Etrafımda başka insanlar varken de mutlu olmayı öğrendim. Başka insanlarla iletişim halindeyken sadece ızdırap değil mutluluk da hissedebiliyorum. Artık toplumda iyimser bir birey olarak yaşamak istiyorum. Hayatımda olan şeylerin ne kadar değerli olduğunun farkına vardım" sözleriyle hayata olan bakışının yaşadığı maceradan sonra nasıl değiştiğini anlattı.

Japon Survivor, Adada Tek başına 19 Gün Geçirdi

Son Dakika Dünya Japon Survivor, Adada Tek başına 19 Gün Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • AK Osmanlı: Baksana cırçıplak..Mutlaka CHP zihniyetli..Keşke ölseymiş..Dönemeseymiş oradan.. 7 35 Yanıtla
  • Yalan: Kamera ve ekip te onunlaydi 15 2 Yanıtla
  • Enayi mi sandın.: Bırakın uydurma başlık atmayı. Tek başına olmadığı cekim ve yapim ekibi ile birlikte olduğu kesin. 14 0 Yanıtla
  • Faik: Klasik bir pokemon yalan sanaatı. sizi pokemoncular sizi. 3 1 Yanıtla
  • Yorumcu: Cok guzel dersler edinmis ve ondokuzgun kalmak kolay degil .bir gun bile kalmak zordur .tek basina nasil kalmis gece 0 0 Yanıtla

Advertisement