Kayıp Cennet - Son Dakika
Kültür Sanat

Kayıp Cennet

Kayıp Cennet

İstanbul Modern'in Yeni Sergisi Doğa Ve Teknoloji İlişkisini Ele Alıyor

24.03.2011 21:46  Güncelleme: 21:49

İstanbul Modern, sanat, doğa ve teknoloji ilişkisini ele alan Kayıp Cennet sergisini sunuyor. 25 Mart – 24 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergi, dijital medya ve videolardan oluşuyor. Sergide doğayla ilgili konular üzerinde duran, endüstrinin ve teknolojinin çevreye olan etkilerini inceleyen 21 sanatçı ve bir ortak proje yer alıyor. Kayıp Cennet sergisi, Japonya'da yaşanan deprem ve nükleer felaketin sonuçları ile yüzleştiğimiz bu günlerde, bizleri görsel sanatlar aracılığıyla geleceğimizi düşünmeye davet ediyor.

Küratörlüğünü Paolo Colombo ve Levent Çalıkoğlu'nun yaptığı Kayıp Cennet sergisi çağdaş sanatçıların teknolojiyi kullanma biçimlerini ve doğaya, hayvanlar dünyasına ve son yıllarda dünyayı etkileyen önemli ekolojik değişimlere dair bir dizi güncel konuya yaklaşımlarını mercek altına alıyor. Sergide farklı kuşak ve coğrafyalardan sanatçılar bir araya geliyor: Doug Aitken, Francis Alÿs, Katerina Athanasopoulou, Jim Campell, Ergin Çavuşoğlu, DesertMed, Shaun Gladwell, Emre Hüner, Nina Katchadourian, Ali Kazma, Laleh Khorramian, Guy Maddin, Rivane Neuenschwander, Ulrike Ottinger, Tony Oursler, Qiu Anxiong, Pipilotti Rist, Charles Sandison, Kiki Smith, Bill Viola ve Pae White.

Sergi, doğa ve teknoloji ile ilişkimizin ne kadar hassas ve küresel çapta bir konu olduğuna tanık olduğumuz günümüzde, apokaliptik bir gelecek öngörüsü, her geçen gün giderek önem kazanan ekolojik dönüşümler, doğanın bir korunak ve yuva olarak yeniden tarifi, hayvanlar dünyasıyla kurduğumuz ilişki biçimleri, ekonomik bir süreç olarak doğadan elde ettiğimiz kazanımlar ve sonuçları üzerinden doğanın varlığına ulaşan sanatçıların çalışmalarından oluşuyor.

Ana sponsorluğunu Türk Telekom'un, teknoloji sponsorluğunu LG'nin, destekleyici sponsorluğunu Credit Suisse AG'nin üstlendiği sergiye, Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Goethe-Institut İstanbul ve İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Point Hotel, Tepta Aydınlatma, Marshall, Boğaziçi Borsa Restaurant ve Acarlar Makine katkıda bulunuyor.

Serginin ismi, John Milton'ın Âdem ve Havva'nın cennetten kovuluşunu ve ilk günahın lekesini anlatan şiirinden geliyor. Sergilenen çalışmaların ortak noktasını "başlangıçtaki masumiyetin kaybedildiği ve doğayla günümüz teknolojik dünyası arasında sürekli bir çarpışmanın yaşandığı fikri" oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kayıp Cennet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement