Kerpiç evi çöken kadına TOKİ'den ev tahsis edildi - Son Dakika
Güncel

Kerpiç evi çöken kadına TOKİ'den ev tahsis edildi

Kerpiç evi çöken kadına TOKİ\'den ev tahsis edildi

Bayburt'ta, geçen hafta kerpiç evinin çökmesi sonucu annesini kaybeden Azmiye Kaymaz'a Valilik tarafından, TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı dairelerden tahsis edildi.

18.11.2013 14:05

Bayburt'ta, geçen hafta kerpiç evinin çökmesi sonucu annesini kaybeden Azmiye Kaymaz'a Valilik tarafından, TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı dairelerden tahsis edildi.

Zait Mahallesi Bahçeli Sokak'taki kerpiç evinin çökmesi sebebiyle evsiz kalan Kaymaz ve çocuklarının barındırılması için Bayburt Valiliği harekete geçti. Yapılan girişimler sonucu Kaymaz ailesine, kentte TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan dairelerden biri tahsis edildi.

Aile için gerekli eşyaların Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneğince karşılanmasının ardından Azmiye Kaymaz, çocukları Kübra, Şifa ve Üveys Kaymaz ile yeni evine taşındı.

Kaymaz ailesini yeni evinde ziyaret eden Vali Vekili Abdulhamit Karaca, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ile Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği Başkanı Adil Kacır, aileye taziyelerini iletti.

Kaymaz, üç yıldır çocukları ile çöken evde yaşadığını belirterek, "Dar gelirli aileler için yaptırılan TOKİ evlerine müracaat etmiştik ve yedekten ev çıkmıştı. Yeniden çekiliş yapılacaktı ve ev çıkarsa taşınacaktım. Evimin çökmesi sonucu annem öldü. Annem, küçük oğluma bakmak için on gün önce yanıma gelmişti. Çocukları okula götürdüm ve 10 dakika sonda geldim ki ev toz duman içinde ve annem enkaz altında kalmış" dedi.

Kaymaz, annesi Hatice Sever'i kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını vurgulayarak, kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Milletvekili Özbek, Kaymaz'a başsağlığı dileyerek, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm çok önemli. Kentsel dönüşüm uygulaması yaparken her şeyin devletten beklenmemesi gerekiyor. Geçen yıl TBMM'de, özellikle tehlike arz eden yerlerin yenilenmesiyle ilgili karar alındı. Bayburt'tan başvuru olmadı. Bayburt Belediyesi ile muhtarlarımızla özellikle Veli Şaban, Zahit, Veysel ve Karasakal Mahallesi'nde çalışma başlattık. Tehlike arz eden binaların yenilenmesi çalışmaları kapsamında kentte etüt çalışmaları devam ediyor. Bu sadece bizim atacağımız bir adım değil. Hem devletin hem de orada oturan vatandaşın bir adım atması gerekir ki bu tür olaylar bir daha yaşanmasın. Bizim çok eski binalarımız var. Allah korusun, yarın bu tür olaylara yine maruz kalabiliriz. Muhtarlarımızla, belediyemizle, hükümetimizle bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerpiç evi çöken kadına TOKİ'den ev tahsis edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement