Kiripto Paralar Son Dönemde Neden Sert Düşüş Yaşadı? - Son Dakika
Ekonomi

Kiripto Paralar Son Dönemde Neden Sert Düşüş Yaşadı?

2018 ilk ayında beklendiği gibi durgun giden kripto para piyasası dün yaşanılan sert düşüşle kripto para depremi yaşanmasına neden oldu piyasada.

18.01.2018 09:00

2018 ilk ayında beklendiği gibi durgun giden kripto para piyasası dün yaşanılan sert düşüşle kripto para depremi yaşanmasına neden oldu piyasada. Yaşanılan bu durum bir panik havası oluştursa da aslında iyiye işaretlerde taşıyordu. Diğer kripto para yazılarımızaulaşabilirsiniz.

Bitcoin ve Altcoinlerin Sert Düşünün Nedeni

Senenin ilk ayı tüm piyasalar için durgun veya düşüşte geçer genellikle. Kripto para piyasaları için ise tam bir kripto para depremi yaşandı. Dünya genelinde yaşanan bazı gelişmeler bunu tetikledi. Aslında sebeplerden biride piyasa fiyat düzenlemesi. Sert düşüşün nedeni ile detayları aşağıda ele alalım. Kripto para depremi nasıl oluştu bu konuyu kavramış oluruz.

Çin madencilik yapanlara kısıtlama getirme veya tamamen kaldırma konusunda kararlı olduğunu söyledi. Güney Kore'de kripto para piyasalarını yasaklamak için adımlar atıyor. Vatandaşlar imza toplayıp piyasaları serbest bırakmaları konusunda hükümeti sıkıştırıyor. Amerika vadeli işlem borsasında işlem gören bitcoin yatırımcıların aşağıya doğru tahminleri de bitcoini sıkıştırdı ve aşağıya doğru baskı karşısında direnç kırıldı. Kabaca yaşanan bu olaylar neticesinde kripto para depremi yaşandı. Yaşanılan bu durum kripto para piyasasına inanmayanların tezlerini haklı çıkarmış demek değil.

Bu piyasa daha yolun başında. Bugün yıllardır oturmuş bankacılık ve para piyasaları bile zaman zaman sert düşüşler yaşayabiliyor. Hiç bir varlık sonsuza dek yükselerek bir grafik çizemez. Zaman zaman düşüşler, aksaklıklar olacaktır. Bu durumlar tüm piyasalar için geçerlidir. Mortgage krizi emlak piyasasını ve finansal piyasaları hatta ekonomiyi yerle bir etmişti Amerika da ama emlak piyasası hala ayakta. Ayrıca yaşanılan bu sert düşüş mortgage kadar ser değildi.

Bitcoin ve Altcoinlerin Düşüşü Sürer mi?

Asıl merak edilen düşüş sürer mi?  Kripto para depremi sürer mi ? Yaşanılan kripto para depremi durmuş olarak gözüküyor. Bu tarz keskin düşüşler genelde bitcoine yarıyor. Her seferinde daha güçlü ve büyük bir sıçrama yapıyor. Bitcoin kazandığı değer, diğer coinlerinde değer kazanmasını sağlıyor. Bitcoin tartışmasız kripto para piyasasının lideri ve tahtından indirilmesi de çok zor. 2018 ilk çeyreğinin sonundan sonra market hacmi artacak ve fiyatlar yükselecektir.

2018 yılı içerisinde bitcoin krallığını sürerken ethereum ve ripple da büyük sıçrama yapacaktır. 2018 yıldızları ethereum ve ripple olabilir. Ethereum 8000 $ seviyelerinde ripple ise 5-7 $ seviyelerinde bitirebilir 2018'i. Bitcoin ise 35.000 $ seviyelerinde olacaktır.

Kripto para piyasalarını gemi olarak düşünürsek; gemi kıyılarda gezerken okyanusa doğru açılmıştı 2017 içerisinde. 2017 sonlarından sonra artık gemi okyanusun ortasında. Okyanus ortasında yumuşak hava olduğu gibi çok sert havalarda yaşanabilir. Devasa dalgalar 2018 yılı başında gemiyi vurdu ama artık hava yavaş yavaş yumuşuyor ve gemi yolculuğuna devam ediyor sağlam bir şekilde.

Tüm Olumsuzluklara Rağmen Pozitif Bakış Açısını Sürdürüyorum...

Yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen nasıl bu kadar iyimser bir hava çizebiliyorsun diyenler olabilir. Bu olumsuzluklar yaşanırken iyi şeylerde olmuyor değil. Ripple en son olarak moneygram ile anlaştı. Asya pazarındaki bankalarla da anlaşmaları mevcut. Devletler kripto paralara bakış açısını değiştirdi. Olumsuz yönde fikir beyan eden uzmanlar, iş adamları, ekonomistler tavırlarını ve açıklamalarını olumlu olarak değiştirdiler.

Çin merkezli Alibaba'nın madencilik sektörüne gireceği konuşuluyor. Kodak madenciler için cihaz üretti. NBA takımlarından Dallas Mavericks gelecek sezon bitcoin ile bilet satacağını açıkladı. Mark Cuban twitter üzerinden bu haberi duyurdu. Saxo Bank analisti yeni yaptığı açıklamada bitcoinin 50.000 $ ile 100.000$ seviyelerinde olacağını öngördü. Devletler kripto paraları incelemeye aldı ve düzenlemeler getirerek hayata geçirip resmileştirmeye çalışıyorlar. Bu ve bu tarz gelişmeler ışığında kripto paraların geleceği hakkında olumlu düşünmek  çokta hayalci bir davranış olmaz.

Bitcoin İçin Önemli Bir Emtia Demek Yanlış Olmaz

Bitcoin ileride belki kağıt paranın yerini alamaz ama kesinlikle değerli bir emtia olacaktır. Ülke rezervlerinde altınla beraber yerini alabilir. Şu an için teknik analiz yapmak çok zor olsada güncel gelişmeleri takip etmek yeterli olacaktır. Teknik analizi sağlıklı yapabilmek için en az 1 sene daha gerekli. Kripto paralar kesinlikle uzmanlık isteyen bir konudur. Borsayı bilmeden oynayamayacağınız gibi kripto paraları da aynı kefeye koyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Btctürk'ten etheruem almakla Binance'dan coin almak aynı şey değildir. Binance gibi borsalarda pariteye oynadığınız için aldığınız para artsa da kazanamayabilirsiniz. Çünkü bu tarz borsalarda pariteye oynarsınız. Bu konulara da başka bir yazımda ayrıca değineceğim.

Kripto paralara yatırım yapacak veya borsa oynayacakların bu bilgileri göz önünde bulundurması faydalı olacaktır. Aksi halde kumardan başka bir şey oynamamış olursunuz. 2018 2. ayından sonrada marketteki yükselişi izleyip keyfini çıkarta bilirsiniz.

Kaynak: Kucukisletmeler.com

Son Dakika Ekonomi Kiripto Paralar Son Dönemde Neden Sert Düşüş Yaşadı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement