Kırklareli Valisi Civelek Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Valisi Civelek Görevine Başladı

Kırklareli Valisi Civelek Görevine Başladı

Valiler kararnamesi ile Kırklareli'ne atanan Türkiye'nin tek kadın Valisi Esengül Civelek, bu sabah görevine başladı.

29.09.2014 12:32

Valiler kararnamesi ile Kırklareli'ne atanan Türkiye'nin tek kadın Valisi Esengül Civelek, bu sabah görevine başladı. Valilik önünde törenle karşılanan Vali Civelek, "Tarihi kültürel değerleri ve doğal güzelliklere sahip Kırklareli'ne atandığım için memnuniyet duyuyorum" dedi.

Valiler kararnamesi ile Yalova'dan Kırklareli'ne atanan Vali Esengül Civelek için valilik önünde karşılama töreni yapıldı. Polis mangasını selamlayan Vali Civelek'i karşılama törenine Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, vali yardımcıları, daire müdürleri ve valilik personeli katıldı.

Karşılama töreninin ardından makamına geçen Vali Esengül Civelek, Kırklareli'ne atandığı için çok memnun olduğunu ifade ederek, "Tarihi kültürel değerleri ve doğal güzelliklere sahip Kırklareli'ne atandığım için memnuniyet duyuyorum. Mutluyum, onurluyum, gururluyum. Kırklareli'nin sosyo-ekonomik kültürel gelişimini arttırmak, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve mutluluğunu sağlamak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek üzere ilgili tüm kamu kurum kuruluşları, yerel denetimler, üniversitemiz, meslek örgütleri, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ile birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği ve el birliği içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kırklareli en hizmette, gönül kapımızda, makam kapımızda sonuna kadar vatandaşlarımıza açıktır. İlgilerinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

CİVELEK KİMDİR?

1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Esengül Civelek, 1980 yılında Maliye Bakanlığı'nda devlet görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Uluslararası Haber Ajansı A.Ş, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulundu. 22 Mayıs 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına atanan Civelek, 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Yalova Valiliği'ne, 15 Eylül 2014 tarihinde ise Kırklareli valiliğine atandı. İki çocuk annesi olan Esengül Civelek, 1991-1995 yılları arasında Muğla Valiliği yapan Lale Aytaman'dan sonra Türkiye'nin ikinci kadın valisidir. Eşi İsmet Gürbüz Civelek 2003 yılında Hatay Valisi iken yaşamını yitirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Valisi Civelek Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement