Koç Ailesi'ne 'Üstün Hayırseverlik Beratı' Verildi - Son Dakika
Güncel

Koç Ailesi'ne 'Üstün Hayırseverlik Beratı' Verildi

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, topluma, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi'ne uzun yıllardır sağladığı katkılar nedeniyle Koç Ailesi'ne 'Üstün Hayırseverlik Beratı' verildi.

09.11.2015 17:58

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ev sahipliğinde düzenlenen törende Koç Ailesi adına ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç aldı. Törende konuşan Prof. Dr. Erkan İbiş, "Ülkemizdeki ilk hayırseverlik örneklerinden biri Rahmetli Vehbi Koç'un üniversitemiz bünyesinde 1946 yılında yaptırdığı Vehbi Koç Öğrenci Yurdu'dur. İlerleyen yıllarda da Koç Ailesi üyeleri köklerinin bağlı olduğu bu şehre, üniversitemize ve öğrencilerimize destek vermeye devam etti. Üniversitemiz de bu destekler ile birçok ilki gerçekleştirerek hem ulusal hem de uluslararası platformda saygın bir yer edindi" dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da, "Koç Ailesi ve Topluluğu olarak daima ülkemize değer katmayı esas alıyoruz. Bu güzel ülkede, bizlere düşen görev, en az ekonomik faaliyetlerimiz kadar, sosyal ve beşeri alanların gelişimine de katkı sağlamak. Ülkemizin insanlarına değer katmak" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, topluma, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi'ne uzun yıllardır sağladığı katkılar nedeniyle Koç Ailesi'ni 'Üstün Hayırseverlik Beratı' ile onurlandırdı. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda düzenlenen törene Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Erkan İbiş: "Ankara Üniversitesi, Koç Ailesi'nin desteğiyle birçok ilke imza attı, ulusal ve uluslararası platformda saygın bir yer edindi."

69 yıllık köklü tarihi ile Türkiye'nin en saygın eğitim kuruluşları arasında yer alan Ankara Üniversitesi'nin 'ilklerin üniversitesi' vizyonuyla bugün 17 Fakülte, 13 Enstitü, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Yüksek Okul, 10 Meslek Yüksek Okulu, 41 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 280 bin mezunu, 70 bine yaklaşan öğrencisi olan bir üniversite konumuna ulaştığını belirten Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitenin yürüttüğü yüzlerce kültür sanat etkinliği ve sosyal sorumluluk projesiyle gerçek bir halk üniversitesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi'nin Koç Holding'in işbirliği ile birçok ilki gerçekleştirerek hem ulusal hem de uluslararası platformda saygın bir yer edindiğini vurguladı. Prof. Dr. Erkan İbiş, "Ülkemizdeki ilk hayırseverlik örneklerinden biri Rahmetli Vehbi Koç'un üniversitemiz bünyesinde 1946 yılında yaptırdığı Vehbi Koç Öğrenci Yurdu'dur. Türkiye'nin siyaset, bilim ve sanat alanında büyük katkılar sağlayan çok sayıda önemli ismi bu yurtta kalmıştır. İlerleyen yıllarda da Koç Ailesi üyeleri köklerinin bağlı olduğu bu şehre, üniversitemize ve öğrencilerimize destek vermeye devam etti" dedi. Koç Holding'in sağladığı ikinci desteğin göz bankası kurulması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Vehbi Koç Göz Bankası'nda on binlerce kişinin tedavi olarak aydınlığa kavuştuğunu ifade etti. Türkiye için yine bir ilk olarak Denizaltı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne Vehbi Koç Vakfı'nın yaptığı desteğe dikkat çeken Prof. Dr. Erkan İbiş, merkezin önemli çalışmalar yapacağına olan inancını yineledi. Prof. Dr. Erkan İbiş, sözlerine şöyle devam etti: "Ankara Üniversitesi, Koç Ailesi'nin yaptığı büyük hayırseverliklere en iyi şekilde sahip çıktı ve hep ileriye götürdü. Vefa, yapılanları unutmamak ve onları hep hatırlamak çok önemli. Bugünkü törenimiz bu anlamda güzel bir vefa örneği. Cumhuriyetin kuruluşuyla Ankara'dan doğan Ankara Üniversitesi adına, hemşehrisi başta Rahmetli Vehbi Koç olmak üzere Koç Ailesi'ne gösterdiği üstün hayırseverlik için binlerce kez teşekkür ediyorum."

Mustafa V. Koç: "Böyle değerli bir ödülü, Ankara gibi köklü, Ankara Üniversitesi'nden almak beni ayrıca mutlu ediyor."

Konuşmasına, "Ankara, Koç Ailesi'nin ve Koç Topluluğu'nun köklerinin olduğu, bizim için çok anlamlı ve özel bir yerdir" sözleriyle başlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malumunuz Koç Ailesi ve Topluluğu olarak daima ülkemize değer katmayı esas alıyoruz. Bu güzel ülkede, bizlere düşen görev, en az ekonomik faaliyetlerimiz kadar, sosyal ve beşeri alanların gelişimine de katkı sağlamak. Ülkemizin insanlarına değer katmak. Özetle, ülkeye, ülkemizin insanına hizmet etmek. Tam da bu amaçlara katkı sağlamak için, 46 yıl önce Vehbi Koç Vakfı kuruldu. Vakfımızın önceliği, ülkemizin de en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarına odaklanmak. Sizlere çok kısaca, hem vakfımızın hem de Koç Topluluğu'nun sosyal alandaki bazı verilerini paylaşacağım. 2014 yılında Topluluk olarak 5 bin kişilik ilave istihdam sağladık. 200'e yakın büyük çaplı, sponsorluk, sosyal proje yaptık. Bu projelere 9 bin çalışanımız gönüllü iştirak etti. Çevre koruma için 228 milyon TL harcama yaptık. 30 binin üzerinde fidan diktik. Eğitime verdiğimiz desteği yaklaşık 7 bin bursiyerimiz ile sürdürdük. Bu vesileyle şunu belirtmek isterim ki hayırseverlik en başta hayır işlemek için yapılır. Bunun takdirini zaten bazen bir gencin gülümsemesinden, bazen bir ailenin mektubundan alırsınız. Bazen bir bursiyerin diploması size zor geçen bir günü unutturur. Bazen de, bugün olduğu gibi, ülkenin en öncü üniversitelerinden biri tarafından bir ödüle layık görülürsünüz. Bu minvalde Sayın Rektörümüze ve üniversite yönetimine, tüm Ankara Üniversitesi Ailesi'ne, Koç Ailesi, Vehbi Koç Vakfı ve Topluluğumuz adına şükranlarımızı sunuyorum. Ankara Üniversitesi, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri. Mezunları her kademede ülkenin hizmetinde. Hedefi çağdaşlığı ve bilimi yaymak olan güzide bir kurum. Benim en büyük temennim, siz kıymetli akademisyenlerin, idarecilerimizin vizyonu ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkeye katkı sağlayacak kişiler yetiştirmeye devam edilmesi. Bizim de bu çorbada bir katkımızın olduğunu bizlere hissettirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koç Ailesi'ne 'Üstün Hayırseverlik Beratı' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement