Konak Belediyesi Dağ Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi Dağ Filmleri Festivali Başladı

Konak Belediyesi Dağ Filmleri Festivali Başladı

9’uncu Dağ Filmleri Festivali, doğaseverlerin salonlara sığmayan yoğun katılımıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.

14.03.2014 12:24

9'uncu Dağ Filmleri Festivali, doğaseverlerin salonlara sığmayan yoğun katılımıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Türkiye'nin doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, "Doğaya Dokun!" temasıyla 9'uncu kez doğaseverlerle buluştu. 25 Şubat'ta, The North Face'in ana sponsorluğunda İstanbul Beyoğlu'nda, izleyicileriyle buluşan festivalin ikinci ayağı İzmir oldu. Festivalde, dünyanın en iyi 47 doğa filmi, Doğa Kültürü Derneği, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ve Konak Belediyesi'nin desteğiyle Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde İzmirli izleyiciyle bir araya geldi.

Bu yıl ana temanın "Doğaya Dokun" olarak belirlendiği festival, fotoğraf sergisiyle başladı. Festivalin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kendisinin de bir doğasever olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

"Doğa ve doğanın korunması konusunda duyarlılığı ön planda olan bir insanım. Doğa için temel amacımız çocuklardan başlayarak kitlesel eğitim olmalıdır. Eğitimin öneminin farkına vararak düğmeye bastık. 9'uncu kez buluştuğumuz bu günkü tablo umutlandırdı. Doğa Kültürü Derneği, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ile yol arkadaşlığı yaptık"

Dağ Filmleri Festivali'nin Türkiye'de doğa kültürü alanındaki çok önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden festival direktörü Murat Yılmaz, "İzmirli doğa dostu 37 belgesel film izleme fırsatı buluyor. Doğa, keşif, macera ve insanın sınırlarını zorlayan hikayeler göreceksiniz. Umarım bu filmlerle birlikte doğaya olan sevgimiz artacaktır" dedi.

Festival, dünya festivallerinde gösterilen 600'den fazla film arasından seçilen 47 filmden oluşuyor. Filmler; "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Doğa-Çevre-İnsan", "Su Dünyası", "Bisiklet" ve "Kayak" olmak üzere, 6 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleriyle gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor. İzmir'de 37 film izleyiciyle buluşurken, açılış filmi dünyanın en zorlu tırmanışının hikayesi oldu.

K2 Himalayalar'ın Sireni: Dünyanın en zorlu zirvesinde daha önce ayak basılmamış noktaları keşfetmek için yola çıkan bir grup dağcının hikayesini anlatıyor. Son yüzyılda yapılan yüksek irtifa keşiflerinin anlatıldığı belgesel, K2 ile ilgili tarihi bir eser olma özelliği taşıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi Dağ Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement