Kütahya'da "Geleceğe Yön Ver Projesi" - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da "Geleceğe Yön Ver Projesi"

Kütahya'da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Geleceğe Yön Ver Projesi" kapsamında, Adnan Menderes Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

29.12.2016 19:40

Kütahya'da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Geleceğe Yön Ver Projesi" kapsamında, Adnan Menderes Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün desteği ile açılan kütüphaneye, temmuz ayında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Ahmet Demir'in ismi verildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İl Emniyet Müdürlüğüne okula kazandırdıkları kütüphaneden dolayı teşekkür etti.

İyi yetişmiş çocukların geleceğin işareti olduklarını ve çocuklar için yapılan her şeyin kıymetli olduğunu vurgulayan Nayir, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız aynı zamanda asayişin de güzel birer unsuru olup, jandarmamıza ve polisimize yardımcı olacaklar. Burada kurulmuş olan dostlukları geleceğe de taşıyacaklar. Bu güzel kütüphanemiz boş kalmasın, çocuklarımız her zaman uğrasınlar, kullansınlar. Bu tür projeler çocuklarımıza kurumları sevdirme gibi olumlu sonuçlar doğururken işbirliği kültürümüzü de geliştiriyor. Birçok teşkilat bir arada aynı işi, aynı hedefi ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bunun da ayrı bir önemi var. Bu tür projeler sayesinde eksik olduğumuz işbirliği kültürümüzü de artırabilirsek bizim için ayrı bir faydası daha olacak. Ayrıca bir şehidimizin adının yaşatılması ve öğrencilerimize tanıtılması da önemlidir."

İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de Şehit Polis Memuru Ahmet Demir Kütüphanesi'nin 6 bölümden oluşturulduğunu, bölümlere şehit olan polis memurları Cavit Kaçmaz, Elvan Özbay, Faruk Avcı, Hayri Şahin ve Bilal Yavuz'un isimlerinin verildiğini aktardı.

Çevik, proje kapsamında Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 80. Yıl Özel İdare İlkokuluna da birer Z tipi kütüphane kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Açılışın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte kütüphanede yer alan kitapları inceleyerek kütüphane hakkında bilgi alıp öğrencilerle sohbet etti.

Açılışa, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, proje paydaşlarının il müdürleri, Şehit Ahmet Demir'in babası Özel Harekat Polisi Mehmet Ali Demir, öğretmenler, polisler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da 'Geleceğe Yön Ver Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement