MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ile Istanbul Ayvansaray Üniversitesi Arasında Iş... - Son Dakika
Güncel

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ile Istanbul Ayvansaray Üniversitesi Arasında Iş...

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında iş birliğiCAN MERT ŞİMŞEK,(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

13.06.2017 19:38

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında iş birliği

CAN MERT ŞİMŞEK,(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

8.sınıftan itibaren Türkiye genelinde tüm öğrencilere meslek seçiminde yol göstermek üzere hazırlanan iş birliği protokolü Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı'nın imzası ile hayata geçti.

İmzalanan protokol hakkında konuşan Tolga Yazıcı, 'Bu iş birliği ile Türkiye'de mesleki alanda yapılan seçimlerin daha iyi yapılmasını ve yaygınlaşmasını istiyoruz' dedi.

Protokol kapsamında öğrencilerin ilgi ve isteklerine uygun meslekleri seçmelerini sağlamak üzere geliştirilen www.meslektercihleri.com portalı içerisinde çeşitli platformlar oluşturmak ve bu platformları Türkiye genelinde öğrencilerin kullanımına sunmak amaçlanıyor. Böylelikle öğrencilerin meslek seçimini kolaylaştırmak üzere farklı açılardan meslek örnekleri interaktif ve eğlenceli bir ortamda sunularak binlerce öğrencinin kariyer yolculuğuna pusula olmak hedefleniyor.

İmzalanan protokol ile sektörde birikmiş olan birçok problemin hallolduğunu dile getiren Yusuf Tekin, 'Tolga bey de kısmen bahsetti bakanlığımızın özellikle son yıllarda mesleki eğitimlerde yaklaşımlarda çok yol aldı. Yılların birikmiş problemleri halloldu. Sektör ile eğitim arasında ki iletişim kopukluğu düzeltildi. Ayvansaray üniversitesi bu işin formatına uygun şekilde bunu kendi bünyesindeki öğrenciler ve danışmanlar ile yapıyor. Bu takdir edilecek bir durum bundan dolayı Ayvansaray Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. İnşallah protokolümüz iş birliğimiz hayırlar üretir. Bundan sonra iş birliğimiz devam edecek. Allah hayırlı uğurlu etsin' dedi.

Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin de kariyer yolculuklarına daha bilinçli bir şekilde başlamalarını hedefleyen protokol kapsamında yapılacak olan seminerler ile sektörde çalışanların deneyimlerini birinci ağızdan dinleme şansı oluşturulacak, bölüm öğrencilerinin de tavsiyeleri ile meslekler hakkında detaylı bilgilere kolayca ulaşabilmeleri sağlanacaktır.

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: Ankara)

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ile Istanbul Ayvansaray Üniversitesi Arasında Iş...
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ile Istanbul Ayvansaray Üniversitesi Arasında Iş... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement