Mersin Sahilinde "Akıllı Bisiklet" Uygulaması - Son Dakika
Spor

Mersin Sahilinde "Akıllı Bisiklet" Uygulaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) birlikte yürüttüğü çalışmayla sahil şeridinde "Akıllı bisiklet" uygulaması başlatıldı.

16.08.2016 12:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) birlikte yürüttüğü çalışmayla sahil şeridinde "Akıllı bisiklet" uygulaması başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil şeridinde düzenlenen açılış töreninde, projenin temelinde Mersinlilerin hakettiği, sağlıklı ve huzurlu bir kent oluşturma hedefinin bulunduğunu söyledi.

Sosyal yaşamın geliştirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Kocamaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu projeyle Mersinlileri bu anlamlı hizmet ile buluşturmuş olduk. Artık vatandaşlarımız çok uygun ücretlerle dilediği gibi Mersin sahillerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak. Bu bir başlangıç, daha sonra ihtiyaca göre bisikletlerimizin sayıları da artacak. Hedefimiz bu kentte yaşayan insanların sağlıklı yaşayabilmeleri için her türlü altyapıyı sağlamaktır. Hayata geçirdiğimiz bu projenin tüm Mersinlilere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Kocamaz, bisikletlerden biriyle deneme sürüşüne çıktı.

Törene Kocamaz'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da katıldı.

Akıllı bisiklet uygulaması

Proje kapsamında sahil şeridi üzerindeki 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonundan tüm sezon kiralanabilecek 72 bisiklet, hizmete sunuldu.

İstasyonlardaki bisikletlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, bisikletleri kiralayabilmek için Akıllı Bisiklet Merkezleri'nden temin edecekleri KentBis kartını kullanacak.

KentBis kartı bulunanlar, saati 1 liradan bisikletleri kiralayabilecek. Sürücülerden geç teslim edilen bisikletler için 150 lira, hasar gören bisikletler için 500 lira, teslim edilmeyen bisikletler için ise bin 500 lira ücret alınacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin Sahilinde 'Akıllı Bisiklet' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement