Yasak nedeniyle mezarlığa giremeyen vatandaşlar duvarın ardından Fatiha okudu - Son Dakika
Yaşam

Yasak nedeniyle mezarlığa giremeyen vatandaşlar duvarın ardından Fatiha okudu

Türkiye genelinde korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı mezarlık ziyareti gerçekleştiremeyen vatandaşlar, duvarın arkasından sevdikleri için Fatiha okudu.

12.05.2021 15:25  Güncelleme: 17:10

Türkiye'de korona virüs hasta sayılarının artmasının ardından 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Ramazan Bayramı'nın da yasakların olduğu döneme denk gelmesinin ardından her yıl düzenli olarak mezarlık ziyareti gerçekleştiren vatandaşlar, bu yıl sevdiklerinin mezarını ziyarete gidemedi.

Ancak korona virüs de vatandaşların, sevdikleri için dua etmesine engel olmadı.Tam kapanma kapsamında dışarı çıkması yasak olmasına rağmen ziyaret yapan bazı vatandaşlar ise dualarını mezarlık dışından okudu.

POLİS BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 81 il valiliğine

"Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri" konulu genelge gönderildi. Bu kapsamda Çorum'da da mezarlıklar ziyarete kapatıldı. Ulu Mezarlığın duvarına "Korona virüs tedbirleri kapsamında şehit yakınları dışında mezar ziyaretleri genelge ile kapatılmıştır" yazısı asılırken, polis de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Kısıtlama ve uyarılara rağmen vatandaşlar Ulu Mezarlığa gelerek kabir ziyareti yapmak istedi. Yasak nedeniyle mezarlığa alınmayan vatandaşlar bahçe duvarının arkasından Kur'an ve Fatiha okuyarak dua etti.

Yasak nedeniyle mezarlığa giremeyen vatandaşlar duvarın ardından Fatiha okudu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yasak nedeniyle mezarlığa giremeyen vatandaşlar duvarın ardından Fatiha okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Cehalet: Cahil millet evinden duanı yapsan ne olur 5 6 Yanıtla
  • Berlin: Yahu bu temiz havada virus mu Insanlara gececek yapmayin Allah askina hic dogru bulmuyorum yaptiklarinizi... 5 1 Yanıtla
  • Suat: Habire dagıtın vırüs ü. Yaaa bune cahillik nekanunsuzluk. 3 2 Yanıtla
  • Ss: Cahiller 0 0 Yanıtla

Advertisement