Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Türkiye Alimler Birliği Vakfı, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 122 kişinin idama mahkum edilmesini kınadı.

18.05.2015 12:42

Türkiye Alimler Birliği Vakfı, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 122 kişinin idama mahkum edilmesini kınadı.

Türkiye Alimler Birliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük imzasıyla yayımlanan bildiride, "Darbeci Mısır yönetiminin aldığı bu karar utanç vericidir, en şiddetli şekilde kınanması gerekir" denildi.

Bildiride, "Mısır tarihinde ilk kez halkın hür iradesini yansıtan demokratik seçimle Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi askeri darbeyle alaşağı edildi. Devam eden bir dizi yargılama içerisinde 'hapishaneler baskınında' bazı tutukluların kaçırılması olayıyla ilişkilendirilmesi ve 'casusluk davası' ithamıyla idama mahkum edilmesi, darbeci Mısır yönetiminin aldığı utanç verici bir karardı. Bu en şiddetli şekilde kınanması gereken bir karar olarak değerlendirilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi parti olarak faaliyet gösteremediği dönemlerde Mursi'nin bağımsız olarak Mısır Parlamentosuna seçildiği belirtilen bildiride, Mursi'nin hiçbir zaman şiddet ve terör eylemlerini tasvip etmediği, daima Mısır halkının problemlerine demokratik yollarla çözüm aradığı hatırlatıldı.

Bildiride, hakkında idam kararı verilen Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin "Mursi ile aynı güdümlü mahkeme tarafından idama mahkum edildiği"ne işaret edilerek, ölüm cezalarının, "ABD ile Avrupa'nın siyasi ve bazı İslam ülkelerinin de ekonomik bakımdan destek verdiği darbeci Mısır yönetiminin, halkın demokratik tercihlerine bakışını ve zulme tepki veren hakiki alimleri susturmaya yönelik tavrını açıkça ortaya koyduğu" vurgulandı.

Türkiye Alimler Birliği Vakfı, ilahiyatçı akademisyenler tarafından 2013 yılında kuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement