Muş'ta Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Temel Atma Töreni

Muş Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Hayvan Pazarı'nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

04.05.2014 13:21

Muş Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Hayvan Pazarı'nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

Toplam maliyeti 1 milyon 649 bin lira olarak belirlenen ve Muş- Bingöl karayolunda yapılacak hayvan pazarının temel atma töreninde konuşan eski Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 3 yıl boyunca DAKA ile yürütülen girişimler sonucu hayvan pazarının faaliyete sokulacağını söyledi.

Proje sayesinde sebze hali de dahil 3 milyon liralık yatırımın kente geldiğini ifade eden Dede, "Buradaki hayvan pazarımız ve bir üstünde yapılan sebze halimiz 3 milyon liralık yatırımlardır. Bunlar, yüzde 75'i hibe olarak alınmış projelerdir. İnşallah bunun arkasından terminalimizin, daha sonra da kanalizasyon ve su şebekesi projelerinin yapılması sağlanır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise taahhüt ettikleri projeleri hayata geçirmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizden önceki dönemde projelendirilen hayvan pazarını da en kısa zamanda inşaat çalışmalarını bitirerek faaliyete geçireceğiz. Kanalizasyon, içme suyu şebekesi, şehirlerarası terminal, dere ıslah çalışmaları başta olmak üzere taahhüt edilen projeleri en kısa zamanda hayata geçireceğiz."

Konuşmaların ardından Müftü Recep Uzun'un duasıyla pazarın temel atma töreni gerçekleşti.

Törene Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş milletvekilleri Muzaffer Çakar, Faruk Işık, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement