Nazilli'de Kamu Çalışanlarına Masa Başı Egzersizleri Öğretildi - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Kamu Çalışanlarına Masa Başı Egzersizleri Öğretildi

Nazilli\'de Kamu Çalışanlarına Masa Başı Egzersizleri Öğretildi

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi eğitim birimince, Nazilli’deki kamu-kurum ve kuruluşlarında çalışan personele masa başı egzersizler konusunda eğitim verildi.

04.03.2014 10:25

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi eğitim birimince, Nazilli'deki kamu-kurum ve kuruluşlarında çalışan personele masa başı egzersizler konusunda eğitim verildi.

Nazilli Kaymakamlığı Toplantı salonunda Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi eğitim biriminde görevli Necla Özer ve Yıldız Uzal tarafından gerçekleşen eğitime çok sayıda masa başında çalışan memur katılırken, egzersizlerin obeziteyi önleme amacıyla yapıldığı belirtildi.

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, amaçlarının diğer kurumlarda da hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla masa başı egzersizleri ve obezitenin önlenmesi konusunda eğitim vermek, halkın da bu konuda bilinçlendirilmesini sağlayarak teşvik etmek olduğunu belirtti.

Obezitenin insan ömrünü kısaltması ve ortaya çıkardığı yan etkilerle de yaşam kalitesini bozması nedeniyle bir hastalık olarak kabul edildiğini ifade eden Dr. Derici; "Son yıllarda yaşam biçimindeki değişikliklerin de katkısı ile toplumda görülme oranları sürekli artmaktadır. Obezite ve Obezite ile ilişkili hastalıklar, hayat kalitesini düşüren ve aynı zamanda insan hayatının kısalmasına yol açan çok nedenli kronik bir hastalıktır. Tüm dünyada bu kadar hızlı artan, bireyleri ve toplumları etkileyen başka bir hastalık bulunmamaktadır. Bu nedenle Obezite ile mücadele konusunda tüm dünyada politikalar geliştirilmekte, ulusal eylem planları hazırlanmaktadır. Ülkemizde de görülme sıklığı giderek artan ve çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmek, toplumun Obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırarak bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli Fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek ve böylece ülkemizde Obezite ve Obezite ile Kalp, Damar Hastalıkları, Diyabet, Hipertansiyon ve Kas-İskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların görülme sıklığını azaltmaktır. Bu maksatla da Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimimizde görevli Necla Özer ve Yıldız Uzal tarafından resmi kurumlara masa başı egzersizleri konusunda eğitim verildi" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Kamu Çalışanlarına Masa Başı Egzersizleri Öğretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement