Oğuz Tansel 2012 Halkbilimi Ödülü - Son Dakika
Yerel

Oğuz Tansel 2012 Halkbilimi Ödülü

Folklor/Edebiyat dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Ankara Aydınlığı Girişiminin çabalarıyla "Oğuz Tansel Halkbilimi Ödülü" verilecek.

07.09.2011 11:55

Folklor/ Edebiyat dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Ankara Aydınlığı Girişiminin çabalarıyla "Oğuz Tansel Halkbilimi Ödülü" verilecek.

Folklor/Edebiyat dergisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Oğuz Tansel, halkbilimi çalışmalarına masal derlemeleriyle 1930'larda başladı. "Al'lı ile Fırfırı" adlı masal kitabıyla 1977'de Türk Dil Kurumu Çocuk Yazını Ödülünü kazanan Oğuz Tansel'in "Altı Kardeşler", "Yedi Devler", "Üç Kızlar", "Mavi Gelin", "Çobanla Bey Kızı", "Konuşan Balıkla Yalnız Kız" adlı masal kitapları ve "Bektaşi Dedikleri" (Metin Eloğlu ile birlikte) adlı şiirleştirilmiş Bektaşi fıkraları ve halkbilimi konulu makaleleri bulunuyor.

Açıklamada, şu bilgi verildi:

"1940 kuşağının lirik ve özgün sesi, Salah Birsel'in tanımıyla, 'Doğa vurgunu, dağlarda duman duman ormanlardan, karlı uçurumlarda mavi sabahlardan geçip giden' Oğuz Tansel'i anılarda yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla, Oğuz Tansel Halkbilimi Ödülü verilecek.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ödül bu yıl halkbilim alanında bir yapıta verilecektir. Ödüle aday yapıtın 1 Ocak 2010-31 Aralık 2011 tarihleri arasında yayımlanmış kitap, yayımlanmamışsa, kitap oylumunda dosya olması gerekmektedir. Son başvuru tarihi 15 Mart 2012'dir. Ödül, düzenleme kurulu ve seçici kurul üyeleri dışında tüm katılımcılara açıktır. Ödül tek yapıta verilecektir. Ödül tutarı 2 bin liradır. Başvurular, Oğuz Tansel Halkbilim Ödül Kurulu, Folklor/Edebiyat dergisi, Konur Sokak 36/13, Kızılay, 06650 Ankara adresine yapılacak. Ayrıntılı bilgi için folkloredebiyat@gmail. com ve odultansel@gmail. com adresleri kullanabilecek. "

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oğuz Tansel 2012 Halkbilimi Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement