Okuma Yazmayı Eşiyle Birlikte Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Okuma Yazmayı Eşiyle Birlikte Öğrendi

Metin Bolat ve Selçuk Ezdemir - Konya'da, bedensel engelli olduğu için okula gönderilmeyen 53 yaşındaki Ahmet İğdeli, kendisi gibi okula gitmeyen eşiyle birlikte okuryazarlık belgesi aldı.

02.01.2012 14:06

Metin Bolat ve Selçuk Ezdemir - Konya'da, bedensel engelli olduğu için okula gönderilmeyen 53 yaşındaki Ahmet İğdeli, kendisi gibi okula gitmeyen eşiyle birlikte okuryazarlık belgesi aldı.

Altınekin ilçesinde yaşayan Ahmet İğdeli (53), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol ayağının tutmadığını ve koltuk değnekleriyle hareket edebildiğini belirtti.

İlkokul üçüncü sınıftan itibaren okula gönderilmediğini ifade eden İğdeli,

"Askere giderken yaşıtlarımla şubeye gittim. Bana engelli olduğum için 'sen şöyle otur' dediler. Çok zoruma gitti. Evime içim buruk bir şekilde döndüm" dedi.

-Hayattaki en büyük destekçisi eşi-

Eşi Fadime'nin kendisine çektiği sıkıntıları unutturmaya çalıştığını belirten İğdeli, şunları kaydetti:

"Eşimle okuma yazma kursu açıldığını öğrendiğimde gitmeye karar verdik. Torun sahibi olduktan sonra hayalimizde kalan okula gittik. Birbirimize yardımcı olarak kısa sürede okuma yazmayı öğrendik. Okuryazarlık belgesi aldık. Eşimle birlikte hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Önceden kendimi çok cahil hissediyordum. Ama artık muhtarlık seçimlerine bile aday olacağım. Kendime güvenim arttı. İstedikten sonra her şeyi yapabileceğime inandım."

Fadime İğdeli ise hayvan otlattığı ve ev işlerini yaptığı için okula 9 yaşında başladığını ifade ederek, "Üçüncü sınıfı bitirdiğimde ailem 'Genç kız oldun, okulda ne işin var' dedi. Sonra beni okuldan alıp bir daha da göndermediler. Okumayı çok istiyordum. Hayalimdi. Kurs açıldığını öğrendiğimde eşimle birlikte çocukluk hayalimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okuma Yazmayı Eşiyle Birlikte Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement