Ölüme Terk Ettikleri Kadını Ziyaret Bile Etmiyorlar! - Son Dakika
Güncel

Ölüme Terk Ettikleri Kadını Ziyaret Bile Etmiyorlar!

Ölüme Terk Ettikleri Kadını Ziyaret Bile Etmiyorlar!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde geçtiğimiz yıl parkta elektrik akımına kapılan kadın kaderine terk edildi.

03.04.2015 11:46

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesindeki Doğu Kent Parkı'nda 10 ay önce ihmal sonucu açıkta bırakılan elektrik akımına kapılan üç çocuk annesi Zehra Karagöz, solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıkları sıkıntılar bir yana aile ilgisizlikten ve kendilerine bir yardım elinin uzatılmamasından şikâyetçi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Karaköprü'de bulunan Doğu Kent Parkı'nda aydınlatma arızası giderilmediği için biri çocuk iki kişi elektrik akımına kapılmıştı.

Elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki Berfin Şimşek'i kurtarmaya çalışan Zehra Karagöz ağır şekilde yaralanıp hastaneye kaldırıldı. 12 yaşındaki Berfin Şimşek olay sonrası iyileşip sadece psikolojik tedavi görmeye devam ederken, Zehra Karagöz ise şu anda solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor.

Olayın üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen ve yapılan tüm müdahalelere rağmen durumunda bir düzelme görülmeyen üç çocuk annesi Zehra Karagöz'ün eşi Fehmi Karagöz eşinin bu durumuna üzülmesinin yanı sıra şimdiye kadar Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de dâhil hiçbir yetkilinin kendilerini sormadığından sitem etti.

İnşaat işçisi olarak çalıştığını ve maddi imkânlarının yetersiz olduğunu belirten Karagöz, Karaköprü Belediyesi'nden maddi anlamda değil, sadece bir ziyaret jesti beklediklerini ancak bugüne kadar kimsenin hallerini sormadığını kaydetti.

KARAGÖZ: HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIM

Eşi hastanede kendisi üç çocuğuyla evde kaderine terk edilen Baba Karagöz, "Benim eşim yaklaşık 10 ay önce Karaköprü Belediyesine bağlı bir parkta bu olayı yaşadı. Hiçbir yetkili yanımıza uğramadı, sıkıntıda olduğumuzu bildikleri halde. Eşim üç çocuk annesi Zehra Karagöz solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor. 10 aydır da her hangi bir ilerleme yok. Parkın açılışı yapıldıktan sonra aile fertlerimiz parkta dinlenirken olay yaşandı. Açılış yapıldıktan sonra inşaatın hiçbir anlamı yok bence. Eğer tehlikeli ise ne için milleti içeriye alıyorlar onu anlamıyorum. Etrafını çevirsinler, kimsenin girmemesi gerekiyor. Herhangi bir yardım talebimiz yok kimseden. Belediye başkanı olaydan 10-15 gün sonra hastaneye geldi, görüştük. Ondan sonra hiçbir yetkili görmedim, maddi açıdan da yardım almadık. Olsa da kabul etmem. Adli mercilerde hakkımızı arayacağız. Eşimin,Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorlar da yatalak bir hasta olacağı konusunda açıklama yaptı. Ömür boyu öyle kalacak işte. Belediyenin kusuru bulunuyor. Bilirkişi yaptığı incelemede, 8/2 Karaköprü Belediyesini, 8/2 DEDAŞ'ı, 8/4'te müteahhidi kusurlu buldu. Belgesi elimizde bulunuyor. Şikayetimiz mahkeme aşamasındadır." dedi.

ŞİMŞEK: HİÇBİR GELİŞME YOK

Zehra Karagöz'ün kendi hayatını hiçe sayarak hayatını kurtardığı komşu kızı Berfin Şimşek'in Babası Mahmut Şimşek ise, "Olay günü ben evimde oturuyordum. Çocuklar buraya gelmişti. Park herkese açık bir alandı. Yarım saat, bir saat geçtikten sonra benim oğlum aradı. 'Baba koş, gel' dedi. Geldim. Komşumun eşi ve benim kızım yerde yatıyordu. O esnada orada bulunan arkadaşlar 155'i, ambulansı 112 acili aramışlar. O sırada ambulans geldi, ikisini hastaneye götürdü. Yaklaşık olarak bir yıldır bu şekilde komşum yoğun bakımda. Bilinci kapalı bir şekilde yatıyor. Olayla ilgili hiçbir gelişme de yok. Her şey aynen eskisi gibi devam ediyor" dedi.

'PARK, BAŞKANIN KATILIMIYLA AÇILMIŞTI'

Kızının da psikolojik tedavi gördüğünü belirten baba Şimşek, "Psikolojik tedavide biraz sıkıntı oldu. Kardiyolojiye götürdüm. Çok şükür şu anda iyi, o konuda bir problemimiz yok. Ama komşumuz hala eskisi gibi ve ciddiyetini koruyor. Hukuksal olarak hiçbir gelişme de yok. Bize yönelik hiçbir açıklamada da bulunulmadı. Bunun açılışı yapıldı. Bizzat belediye başkanı, yanındaki ekiplerle bunun açılışını yaptılar. Kurdeleleri kestiler ama resmi anlamda teslim alınıp alınmadığını ben bilmiyorum. Fakat kaza gününden bir hafta önce resmi açılışı yapıldı. Hatta onunla ilgili görüntüler bile çekildi televizyonlarda. Biz, bundan da haberdarız biliyoruz. Çocukların birçoğu buraya korkuyla geliyor. Şahsen benim çocuklarım o günden bugüne kadar hiç gelmiyorlar bu parka. Yani parkı arızalı bir park olarak biliyorlar. Parktan da açıkçası korkuyorlar" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: İNSANİ OLARAK İLGİLENİYORUZ

Önceki gün Karaköprü Belediyesi'nin bir yıllık faaliyet raporunu açıklamak için basın mensuplarıyla bir araya Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye konunun sorulması üzerine Çiftçi, "Hadise parkın yapım aşamasında gerçekleşti. Doğu Kent parkımız ihaleli bir parktır. Firma yapım çalışmaları aşamasında parkı teslim almadan bir olay gerçekleşti. Halkımız yapımda iken değerlendirmek istiyor. Biz hastanede iken aileye 3-5 defa ziyaret gerçekleştirdik. Ailesini ziyaret ettik, muhtarımızla irtibat halindeyiz. Rabbimden şifa diliyorum. Kontrollerini hemen yaptık. Sorumluluk anlamında sorunun nereden kaynaklandığını tespit ettik, ilgili birimlere bu tespitimizi aktardık. Bilimsel bir şekilde üniversite ve DEDAŞ'tan uzman arkadaşları aradık. Kazanın tüm sebeplerini hepsini rapor haline getirip ilgili birimlere aktardık. Rabbimden şifa diliyorum. O kadar iş yapıyorsunuz, proje gerçekleştiriyorsunuz iş kazaları bu anlamda olabiliyor. Üzülüyoruz, insani olarak da ilgilendiğimizi belirtmek istiyorum. Üzerimize düşeni yaptığımızı belirtmek istiyorum. Yine de yapacağız" diye yanıt vermişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ölüme Terk Ettikleri Kadını Ziyaret Bile Etmiyorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement