Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı Haftası

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Uyar: "Ülkemizde organ bekleyen 20 bin kronik böbrek hastasının yanı sıra kalp ve karaciğer yetmezliği gibi organ naklinden başka kurtuluş şansı bulunmayan binl...

08.11.2013 11:56

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, organ bağışının, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olduğunu söyledi.

Uyar, yaptığı açıklamada, Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklarda organ nakli yapıldığını ifade ederek,  dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli sağlık sorunlarından biri haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin, Dünya'da organ nakil merkezleri ve organ nakli ekiplerine sahip olan bir ülke olduğunu söyleyen Uyar, yapılan organ bağışlarının yetersiz olduğunu kaydetti:

Organ bağışının hayat kurtardığı bilinciyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Uyar, "Ülkemizde organ bekleyen 20 bin kronik böbrek hastasının yanı sıra kalp ve karaciğer yetmezliği gibi organ naklinden başka kurtuluş şansı bulunmayan binlerce hastanın bulunmaktadır. Organ bağışının ülkemizde az olması nedeni ile binlerce hasta organ nakli beklerken yaşamını yitirmektedir" dedi.

Uyar,organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve doğru kararlar verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement