Orhangazi Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Orhangazi Belediye Meclisi Toplandı

Orhangazi Belediye Meclisi Toplandı

Orhangazi Belediye Meclisi 15 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı.

04.06.2015 16:27

Orhangazi Belediye Meclisi 15 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Haziran ayı toplantısında, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulmasından sonra kapanan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kadrosu iptal edildi.

Yeni açılan müdürlüklerin görev, yetki ve çalışma yönetmeliklerinin kabulü ise hukuk komisyonuna havale edildi. Hürriyet Camii yanındaki parka Şehit Murat Solak Parkı adının verilmesi, ayrıca ilçedeki isimsiz ve yeni açılan cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu da incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Arapzade, Camikebir ve Hürriyet mahallelerinden gelen imar plan değişikliği talepleri imar komisyonuna havale edilirken, Çeltikçi Mahallesi altında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun LPG satış istasyonu kurmak için yaptığı müracaat, komisyondan sonra Meclis'te de kabul edildi. Çeltikçi Mahallesi altında taşlama atölyesi olarak planlanan alana tehlikesiz atık toplama ve ayırma tesisi yapılması talebi de oy çokluğu ile Meclis'ten geçti.

Başkan Çağlayan, Hürriyet Mahallesi'ndeki plan değişikliği ile ilgili bilgilendirme yaparken, ORGÖÇ'ün faaliyet gösterdiği binanın yıkılacağını söyledi. Çağlayan, buraya yapılacak yeni binanın bir katının ORGÖÇ'ün hizmetine sunulacağını, diğer katının da Hürspor kulübü lokali olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Meclis, daha önce Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ruhsat ve denetim hizmetleri için ayrı birim kurulmasını da onayladı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü biriminin kurulmasının hem Zabıta Müdürlüğü'nün üzerindeki yükü alacağı, hem de özel birim olarak daha düzenli hizmet verilmesini sağlayacağı açıklandı.

Toplantıda, Belediye personeline yönelik eğitici etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla, Marmara Belediyeler Birliği ile protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Çağlayan'a yetki verildi. Çağlayan, 28 konu üzerinde 136 saat eğitim verileceğini söyledi. Talep olması halinde Meclis üyelerinin de katılabileceği eğitimlerin Orhangazi'de yapılacağını ifade eden Çağlayan, "Belediye mevzuatı, kanunlar gibi konularda detaylı bilgilerin verileceği eğitim, kurumdaki hizmet kalitesini arttıracaktır" dedi. Eğitimlerin, Eylül ayında başlayıp belirli aralıklarla devam ederek Şubat'a kadar süreceği kaydedildi.

Belediye meclisinin Haziran ayı ikinci birleşimi ise Salı günü yapılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement