Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık Açıklaması

Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık Açıklaması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesini bağlı Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, son günlerde yaşanan okul polemiği ile ilgili olarak, "Yaşanan gelişmeler sadece spekülasyon" dedi.

05.05.2013 14:17

Balıkesir'in Burhaniye ilçesini bağlı Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, son günlerde yaşanan okul polemiği ile ilgili olarak, "Yaşanan gelişmeler sadece spekülasyon" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, yaptığı basın açıklamasında, "Pelitköy'de yapımı devam eden zihinsel Engelliler İş ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir sorun yok. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de konuyla ilgili bir rahatsızlık yok dedi. Burada sıkıntı okulunun etrafında bulunan arazi içindir. Ancak, Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan bazı olumsuz açıklamalar vatandaşımızın kafasında soru işareti oluşturmuş, bu okulun kaçak olarak yapıldığı izlenimi verilmiştir. Konunun böyle bir gelişimi yoktur" dedi.

Kayacık, basın toplantısında ayrıntılı olarak verdiği bilgilerde, "Öncelikle bir belediye başkanı ilçesini, beldesini şahlandırmakla görevlidir. Biz de bir belde belediyesi olarak beldemizi şahlandırmak, beldemizi daha rahat yaşanabilir, insanların ekonomik özgürlüklerini daha iyi yaşabilecekleri her projeye evet diyoruz. Zihinsel engelliler okulu Pelitköy'de yapılıyor. Biz daha önce de hastane yeri vermek istedik. Biz bunları halkımızın yaşamı için istedik. Engelliler okulu için CHP Burhaniye İlçe Başkanı ile görüşüp konuyu aydınlatmak istedik. Ancak, başkanımız henüz beldemize gelemedi. Biz bu alanı okul yapımı için verdik. Belediye meclisimizden geçirdik. Vatandaşlarımız bu okulun Burhaniye Belediyesi'ne devrinden sonra yıkılacağı gibi dedikodular yüzünden rahatsız. Bunu sık sık bize soruyorlar, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş'a soruyorlar. Bizim için bu okulun burada yapılması çok önemli. Biz her türlü desteği verdik ve veriyoruz. Ancak bu okulun burada yapılmasına köstek olanlar var.

Biz köstek olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu okulun kaçak olması söz konusu dahi olamaz. Biz beldemizde bırakın böyle önemli bir okulun kaçak olmasını, bir ev dahi yoktur ruhsatsız. Burhaniye Belediyesi'nin daha önce Burhaniye'de yapılması beklenen ancak belediye meclisinin aldığı karar ile takasa giden Zihinsel Engeliler okul yeri bilindiği gibi Pelitköy'e kaymıştı. Burada belediyenin kendi arsası olarak 6 bin 807 metrekaresi bize ait. Toplam 17 dönümlük arazinin geri kalan yaklaşık 11 dönümlük yeri için sorun yaşanıyor. Bu sorun ise yerin bir kısmı belediyemizin, bir kısmı da belediyemize tashihli idi. Valilik, kaymakamlık ve Ticaret odası ile yapılan protokol sonrasında 6 bin 807 metre kare alanda Zihinsel Engelliler okulu inşaatına başladık.

Ancak Balıkesir Valimiz Ahmet Turhan beldemize geldiğinde okulun hemen arkasında bulunan 11 dönümlük yerinde okulun arazisi içerisine katılmasını, bu konu hakkında araştırma yapılmasını istemişti. Vali Turhan, yerin genişletilmesi, sosyal ve kültürel ek sosyal tesislerin yapılması için plan tadilatı yaptık. Bu inşaatın başlama sürecinde Balıkesir henüz Büyükşehir olmamıştı. Bizde Burhaniye Belediyesi'nden görüş almadık. Bu 11 dönümlük yer için Burhaniye Belediyesi'nden görüş istedik. Belediye ise, bu görüşü doğal olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sorarak 'tarım niteliğindeki arazi, yapılaşma olamaz' diye rapor geldi. İşte bu raporu Burhaniye Belediyesi 'Zihinsel Engelliler okulu' kaçak olarak yapıldı diye reddetti. Reddedilen yer sosyal tesis alanlarının yapılacağı yerdir. Burhaniye Belediyesi kaçak bina olarak bunu lanse ediyor dedi. Biz eğer bu okula sahip çıkmasaydık, TOBB bu okulu başka bir ilde yapacaktı. Bizim yine 17 dönümlük bir yerimiz daha var. Eğer istenirse biz burayı da beldemiz adına verebiliriz. Biz Pelitköy belediyesi olarak, Burhaniye ile bir çekişme içinde değiliz" dedi.

(SŞ)

05.05.2013 14: 08: 30

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement