Şampiyonluk Yolunda Başkan Ergün'ü Ağlatan Gol - Son Dakika
Güncel

Şampiyonluk Yolunda Başkan Ergün'ü Ağlatan Gol

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un bu sezon yaşadığı şampiyonluk elbette kolay olmadı.

08.05.2018 15:42

Bu şampiyonlukta, emek vardı, gözyaşı vardı. Tarih 26 Kasım 2017. Rakip, 12 Bingölspor yer ise Mümin Özkasap Spor Tesisleri. Maçta uzatma dakikaları, top bir o kalede bir bu kalede... Manisa Büyükşehir Belediyespor 90+7'de Mehmet Yılmaz ile 3-2 öne geçiyor ve Mümin Özkasap Spor Tesisleri adeta sevinçte yıkılıyor.

Lig de 13 hafta geride kalmış ve Manisa Büyükşehir Belediyespor fırtınası artık kendini iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamıştı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, 30 puanla zirvede en yakın rakibi Düzcespor ise 23 puanla 2.sırada yer alıyordu. Ligde 14. haftada oynanacak olan maçların heyecanı yaşanıyordu. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un rakibi 12 Bingölspor ise 17 puanla 12. sırada bulunuyordu.

Maç Kıran Kırana Geçti, Başkanlar Ergün ve Aktan 90+7'de Gelen Golle Sarmaş Dolaş Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un 14. haftada rakibi 12 Bingölspordu. Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanacak olan maç öncesinde tribünler tıklım tıklım dolmuştu. Maça fırtına gibi başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, 8'inci dakikada Emir'in kullandığı korner atışında Erhan Kara'nın attığı kafa golüyle 1-0 öne geçiyordu. Erken gelen golden sonra herkes rahat bir nefes almış ve bu maç kolay geçecek tahminleri yükselmişti. Ancak hiçte öyle olmadı.

Yaralı aslan gibi saldırmaya başlayan konuk takım 12 Bingölspor'da 29'uncu dakikada Ogün'ün şutu yan direkte patlıyordu. Bu pozisyon belki de beraberlik golünün habercisiydi.

31'inci dakikada 12 Bingölspor'un golü gelmişti. Kamil'in kullandığı serbest vuruşta kale önünde topla buluşan Gökhan müsait durumda fileleri sarsmış ve skor 1-1 olmuştu.

Maçta ilk yarı bu skorla sona ermişti. Maçın ikinci yarısı ise adeta kıran kırana geçmişti. Top bir o kalede bir bu kaledeydi.

82. dakikada ise Manisa Büyükşehir Belediyespor'un başına kaynar sular dökülmüştü. Seri çalımlarla Manisa Büyükşehir Belediyespor ceza sahasına giren Ogün, düzgün bir vuruşla takımını Manisa'da 2-1 öne geçiriyordu. Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde çıt yoktu.

Kalesinde ikinci golü görene kadar galibiyet golünü arayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, artık beraberlik gülünü bulmak için rakip kaleyi abluka altına almıştı.

Dakikalar 86'yı gösteriyordu. Ali Öztürk, Alper'in ortasında topla buluşmuştu. Hiç beklemeden ortasını yaptı Ali Öztürk. Kale dibinde topu kontrol eden İsmail Köse, bu pozisyonu golle sonuçlandırınca Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde büyük bir sevinç yaşanıyordu.

90+4'üncü dakikada herkesin yüreği ağzına gelmişti. Konuk takım 12 Bingölspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un kalesine gelmiş ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta göndermişti.

Herkes maçın 2-2 beraberlikle sona ereceğini düşünüyordu. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyespor henüz son sözünü daha söylememişti. Dakikalar 90+7'ye geldiğinde İsmail Köse'nin yaptığı ortaya muhteşem bir vuruş yapan Mehmet Yılmaz takımını 3-2 öne geçiriyordu. Mümin Özkasap Spor Tesisleri ise sevinçten adeta yıkılıyordu. Mehmet Yılmaz'ın golünden sonra Manisa Büyükşehir Belediyespor'da başta teknik direktör Levent Devrim olmak üzere tüm futbolcular sahaya dalmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Gözyaşları

Mehmet Yılmaz 90+7'inci dakikada galibiyet golünü atınca Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve kulüp başkanı Mevlüt Aktan sarmaş dolaş olmuşlardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sevinçten gözyaşları döküyordu.

Başkan Ergün, " Beni Eski Günlerime Götürdünüz"

Maçın ardından soyunma odasına giren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları tebrik etmiş ve büyük bir coşkuyla soyunma odasında, " Bana duygu dolu anlar yaşattınız. Döktüğünüz alın teri ve verdiğiniz emek nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Beni eski günlerime götürdünüz. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olur" sözlerini kullanmıştı.

Ligin İlk Yarısını 37 Puanla Zirvede Bitirmişti

12 Bingölspor karşılaşmasını 3-2 kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor'da ilk yarının kalan son üç maçında rakipler Batman Petrolspor, Çatalcaspor ve Bayrampaşaspordu. Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde konuk ettiği 12 Bingölspor maçında aldığı muhteşem galibiyetin ardından rakip bu kez deplasmanda Batman Petrolspordu. Yine galibiyet parolasıyla çıkmıştı Manisa Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrol maçına. 12'inci dakikada eski Manisa Büyükşehir Belediyesporlu Samed Kartal, takımını 1-0 öne geçiriyordu. İlk yarının bu skorla biteceği sanılırken, sahneye Erhan Kara çıktı Manisa Büyükşehir Belediyespor'da. Erhan attığı golle takımının beraberlik golünü kaydetmiş ve maç ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona ermişti. Bu maçın ardından yine deplasmana giden Manisa Büyükşehir Belediyespor'un rakibi bu kez Çatalcaspordu. Sahadan Ali Öztürk'ün 29. dakikada attığı golle 1-0 galip ayrılmıştı yeşil beyazlılar. İlk yarının son haftasında ise rakip Bayrampaşaspordu. Hedef ilk yarının son maçını kazanarak devreye moralli girmekti. Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanan maçta rakip takım 14. dakikada Benhur Keser'in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ermişti. 73. dakikada bu kez sahneye Yavuz çıktı konuk takımda. Attığı golle takımını 2-0 öne geçirmişti Yavuz Ayazoğlu. Umut Kaya'nın 76'ıncı dakikada attığı golle fark bire inmiş ve Manisa Büyükşehir Belediyespor beraberlik için umutlanmıştı. Bu golden sonra ikinci golü bulmak için rakip kaleye yüklenen Manisa Büyükşehir Belediyespor'un atakları sonuç vermeyince yeşil beyazlılar ilk yarının son maçında taraftarlarına yenilgiyle veda ediyordu. Ligin ilk yarısını 37 puanla en yakın rakibi Düzcespor'un 6 puan önünde tamamlıyordu Manisa Büyükşehir Belediyespor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şampiyonluk Yolunda Başkan Ergün'ü Ağlatan Gol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement