Sanatçılar Hayal Etti, Öğrenciler Hayata Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Sanatçılar Hayal Etti, Öğrenciler Hayata Geçirdi

Sanatçılar Hayal Etti, Öğrenciler Hayata Geçirdi

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ünlülerin hayalini gerçekleştirdi.

16.12.2013 11:55

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ünlülerin hayalini gerçekleştirdi.

Philips 18 sanatçıya "Sadece size özel bir kulaklık tasarlansa, nasıl bir şey hayal edersiniz?" sorusunu sordu. Sanatçılardan Nilüfer, 'mavi gözlü kedi', Hande Yener, 'ucunda kırmızı boncuklarla taç şeklindeki dövme', Gupse Özay, 'kulak şeklinde 3 boyutlu bir küpe', Ali Sunal, 'Kaptan Spark kulakları'nı hayal ettiklerini söyledi. Sanatçıların hayallerine ise İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri hayat verdi. Her öğrenci bir ünlünün hayalinden sorumlu oldu. O hayali gerçekleştirmek için malzemeler satın alındı ve atölyelere girildi. Kimi zaman kendileri kimi zaman da kulaklığını yaptıkları sanatçılarla çalıştılar.

'Bunu duymalısın' projesinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, "Bu projeyle birlikte öğrencilerimiz önemli bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer aldılar, Üniversitelerin görevleri içinde, sosyal sorumluluk projeleri de yer alır. Bu gençlerin çevreye, ülkeye duyarlılığını geliştirme açısından önemlidir. İkinci olarak öğrencilerimiz yaptıkları tasarımlarla, iş dünyasıyla dirsek temasına geçerler. Yaptıklarını hayata geçirme fırsatı yakalarlar" dedi.

BİR TANE SATILACAK

Öğrencilerin yaptıkları kulaklıklar 17 Aralık günü saat 14.00'da İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde sanatçıların, iş dünyasından kişilerin katılımıyla tanıtılacak. Düşler Akademisi öğrencileri de konuklara müzik dinletisi sunacaklar. 18 sanatçının hayal ettiği kulaklıktan, yalnızca 2 tane üretildi. Bir tanesi sanatçının kendisinde kalacak, bir tanesi de gittigidiyor.com.' da satışa çıkarılacak. 18 sanatçının kulaklıklarının satışından elde edilecek gelir ise engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerimize, farklı sanat dallarından atölyelerde eğitim imkanı sunan Düşler Akademisine bağışlanacak. Sosyal sorumluluk ve iletişim projesine katılan sanatçılar, Ali Sunal, Bedük, Bengü, Birol Namoğlu, Derin Sarıyer, Doğa Rutkay, Erdil Yaşaroğlu, Ferman Akgül, Gupse Özay, Hande Yener, Hatice Gökçe, Koray Candemir, Mabel Matiz, Merve Boluğur, Nilüfer, Özgün, Pamela Spence, Tuna Kiremitçi ve Yiğit Alıcı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanatçılar Hayal Etti, Öğrenciler Hayata Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement