Selçuklu Belediyesinden Yaşlılar Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Belediyesinden Yaşlılar Haftası Etkinliği

Selçuklu Belediyesinden Yaşlılar Haftası Etkinliği

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla bir araya geldi.

19.03.2014 15:44  Güncelleme: 15:40

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla bir araya geldi.

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Başkan Altay, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hasibe Özlem Çepni, Selçuklu Belediyesi Meclis üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, Konya Huzurevi Müdür Yardımcısı Hasan Güven, belediye tarafından evde bakımları gerçekleştirilen hasta ve yaşlılar ile emekliler lokalinden yararlanan ve huzurevinde kalan yaşlılar katıldı.

Başkan Altay, tek tek görüştüğü yaşlıların sorunlarını dinledi. Altay, programda yaptığı konuşmada, 5 yılda emekliler, yaşlılar ve çocuklar için önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Sayısı 7'yi bulan emekli lokallerinden birinde yaşlılarca hazırlanan bir sosyal etkinliği izlediklerini dile getiren Altay, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Hayatlarının bu döneminde bizimle sosyal hayata katıldıklarından dolayı onları kutluyor, programa katkılarından dolayı Gecekondu Tiyatro Topluluğuna ve ilahi koromuzu çalıştıran Mevlüt Güler'e teşekkür ediyorum. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Merkezi'nde çalışanlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Büyük aşkla çalışıyorlar" diye konuştu.

- İlahiler duygulu anlar yaşattı

Emekli lokallerinden yaşlıların oluşturduğu "Emekliler İlahi Korosu"nun sunumu salondakilerden alkış aldı. Koronun seslendirdiği "Çanakkale Türküsü" katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Selçuk Üniversitesi Gecekondu Tiyatro Topluluğu tarafından 2 aydır çalıştırılan Yaşlı Tiyatrosunun sergilediği "Bizim Köy" oyunu da büyük beğeni topladı. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Merkezi çalışanlarının davetlilere kırmızı karanfil dağıtmasının ardından, evde yaşlı bakım hizmeti alan yaşlıların hayatlarından kesitlerin yansıtıldığı "Dünden bugüne hayat" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

250 yaşlıya hizmet veriliyor

Selçuklu Belediyesi'nin 2010'da 30 yaşlıya hizmet vererek kurduğu "Evde Yaşlı Bakım Merkezi", bugün 250 yaşlıya hizmet veriyor. 60 yaş üstündeki yaşlıların kişisel temizlik, ev temizliği, küçük onarım, tadilat işleri ve gidecekleri yerlere kadar refakat edilmesi gibi ihtiyaçları, yaşlı bakım merkezinde yer alan iki ekip tarafından karşılanıyor. Birim hemşiresi tarafından yaşlılara bazı sağlık hizmetleri veriliyor. Ayrıca, piknik, gezi ve ev ziyaretleri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Selçuklu Belediyesi; emekliler konağı, yaşam merkezleri ve sosyal etkinliklerle yaşlıların yaşamlarını daha mutlu ve huzurlu geçirmelerine katkıda bulunuyor. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuklu Belediyesinden Yaşlılar Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement