Siirt'teki Ezidilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Siirt'teki Ezidilere Ziyaret

Ezidi Federasyonu üyelerinden oluşan bir heyet, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Siirt'te yerleşen Ezidi aileleri ziyaret etti.

07.02.2015 15:23

Ezidi Federasyonu üyelerinden oluşan bir heyet, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Siirt'te yerleşen Ezidi aileleri ziyaret etti.

Merkezi Almanya'da bulunan Ezidi Federasyonu üyelerinden oluşan bir heyet, Siirt'te kurulan Duderan Şengal Kampı'na yerleştirilen Ezidileri ziyaret etti.

Duderan Şengal Kamp Kordinasyon üyesi ve Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş tarafından karşılanan heyetle birlikte kampta bulunan Ezidileri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Daha sonra kampta bulunan sağlık merkezi, Ezidi kadınlar için açılan çamaşırhane ve dikiş kurslarını ziyaret eden heyet kursiyerlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Federasyon Eş Başkanı Leyla Ferman ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Ezidilerin yaşadıkları sorun ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ezidilerin sorunları ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra gerekli katkıyı sunduklarını anlatan Ferman şöyle konuştu:

"Ziyaretlerimizin amaçlarından biride kampta bulunan yurttaşların durumunu, taleplerini ve gereksinimlerini belirleyerek, kamplara yeni projeler ile katkı sunmak istiyoruz. Kamplarımıza belediyelerimiz, kurumlarımız ve halkımız dayanışmalarını ve desteklerini aralıksız sürdürüyor. Bunun yanı sıra birçok kampımızda vatandaşlara yönelik yeni projeler hayata geçmiş. Buda bizlere umut veriyor. Önümüzdeki süreçte sadece kadınlar için değil tüm Ezidiler için yeni projeler hayat geçirilecek"

Açıklamanın ardından heyet kamptan ayrıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'teki Ezidilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement