Sivas'ta Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi Açıldı

Sivas\'ta Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi Açıldı

Sivas'ta çocuk oyun ve eğlence merkezi açıldı Sivas'ta 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak olan Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi törenle hizmete girdi.

15.12.2015 17:14

Sivas'ta çocuk oyun ve eğlence merkezi açıldı

Sivas'ta 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak olan Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi törenle hizmete girdi.

Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü'nce, ORAN Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla yapılan ve 3,5 milyon liraya mal olan tesis için açılış programı düzenlendi. Kütüphane başta olmak üzere içerisinde oyuncak odası, müzesi, oyuncak tamirhanesi, ayna odası, oyun alanı, panoramik 8D sinema, çarpışan arabalar, simülatörlü oyunlar, ekranlı oyun makineleri ve otomatların bulunduğu tesisin açılışına Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri katıldı. Merkez hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilerleyen zamanlarda oyun merkezinin kültürel etkinliklerinin arttırılacağını belirterek, "Sivas İl Özel İdaresi her alanda çalışmalar yapıyor. Ama bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk kez çocuklara yönelik bir proje gerçekleştirdik. Bu bina çok atıl ve olumsuzluklara neden olan bir bina idi. Biz de burasını en iyi şekilde değerlendirmek için bu projeyi hayata geçirdik" dedi. Vali Alim Barut ise İl Özel İdaresi ve ORAN Kalkınma ajansının birlikte gerçekleştirdikleri bu projenin çocuklar için önemli olduğunu belirterek, "Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi, her yönden eğitimli olarak hayata başlaması için bizlere bir takım görevler düşmektedir. Onların iyi yetişmesi için çaba göstermeliyiz. Günümüz bilgisayar çağında çocukların en yakın arkadaşı sanal dünyadır. Elbette ki bilgiye ulaşmak çok önemli fakat bilgisayar eğitimi küçük yaşta değil ilerleyen yaşlarda olmalıdır. Bu aktiviteler çocuklarımızın ruh sağlığını ciddi anlamda etkileyecek ve katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Vali Alim Barut ve beraberindekiler oyun merkezini gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement