Hatay saldırısını düzenleyen teröristlerin Amanoslar'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi - Son Dakika
3.Sayfa

Hatay saldırısını düzenleyen teröristlerin Amanoslar'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan dün kentte gerçekleştirilen saldırı sonrası, teröristlerin paramotorlarla geldiklerini açıklamıştı. Ekipler, teröristlerin kullandığı paramotorları ele geçirdi. Teröristlerin 2 parti halinde 4 kişi olarak Türkiye'ye geldiği ve diğer 2'sinin daha önce etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

27.10.2020 10:03  Güncelleme: 11:54

Dün akşam Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşandı. Bir terörist kendisini patlatırken, diğer terörist ise etkisiz hale getirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı ilk açıklamalarda, teröristlerin paramotorlarla geldiklerini duyurmuştu.

2 PARTİ HALİNDE GELDİKLERİ BELİRLENDİ

Yapılan incelemeler kapsamında, 4 kişilik terörist grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de paramotorla Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiğini belirlendi.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR VURULDU

2 teröristin yeri tespit edilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca dün saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetleri tarafından vuruldu.

Teröristlerin Amanos'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi

Teröristlerin sınırı geçtiği paramotorlar ise herkes tarafından merak edildi. Ekipler, teröristlerin kullandığı paramotorları ele geçirdi.

PARAMOTOR NEDİR?

Paramotor, motorlu hafif hava araçları arasında en kolay yapılı araçtır. Yamaç paraşütünün optimizasyonu ile çalışır. Paramotor, motorlu yamaç paraşütleri ya da Powered Paragliding (PPG) olarak tanımlanır. Sırta takılan bir motor ve pervane sayesinde yamaç paraşütünde sıkça kullanılan hafif bir hava aracıdır. Uçuş esnasında yerden yüksekliği doğrudan pilota bağlı olan paramotor, yerden 5 km yüksekliğe ulaşabilir.

Teröristlerin Amanos'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi
Hatay saldırısını düzenleyen teröristlerin Amanoslar\'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Hatay saldırısını düzenleyen teröristlerin Amanoslar'a geldikleri paramotorlar ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • OSMANİYELİ : sınırlar allaha emanet.suriye sınıra bundan önce daha güvenliydi..dingonun ahırına döndü ülke.... 7 1 Yanıtla
  • turgut: radara yakalanmamıs...yıne abd ısıdır 2 0 Yanıtla
  • kamil osmaniyeli: dahamı güvenliydi aısohd 09ashd ıasndok ashd .. 0 0 Yanıtla

Advertisement