Soydaş Öğrencilerden Alpu'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Soydaş Öğrencilerden Alpu'ya Ziyaret

Soydaş Öğrencilerden Alpu\'ya Ziyaret

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kırım, Kırgızistan ve KKTC'den gelen öğrenciler, Alpu ilçesini ziyaret etti.

09.12.2013 14:05  Güncelleme: 14:17

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kırım, Kırgızistan ve KKTC'den gelen öğrenciler Alpu ilçesini ziyaret ettiler.

Öğrenci gurubunun ilk olarak ziyaret ettiği İlçe Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Türk soydaşlarla böyle bir etkinlik çerçevesinde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Doğu, özellikle geleceğin tesisinde daha güçlü bir Türk dünyası olma adına, burada olduğu gibi gerek kültürel, gerek ekonomik, gerek sosyal alandaki paylaşımların arttırılarak devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Ardından Kaymakam Mehmet Zahid Doğu, öğrencilerin başta kaymakamlık mesleği olmakla birlikte farklı konulardaki sorularına cevaplar verdi. Görüşme sonunda Kaymakam Doğu'ya, ülkelerine özgü hediyeler veren öğrenciler, daha sonra Alpu Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Rafet Demirtaş ile bir müddet sohbet ettiler.

Daha sonra öğrencilerle; Kaymakam Mehmet Zahid Doğu, İlçe Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Çoşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Mevlüt Kılıç ile düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Yemeğin ardından Kırım, Kırgızistan ve KKTC halk oyunları öğrenci grubu İlçe Kapalı Spor Salonu'nda gösterilerini sergilediler. Gösteriye ilçedeki okul öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soydaş Öğrencilerden Alpu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement