TED Aliağa Koleji 'En İyi Mekanik Tasarım' Ödülünü Kazandı - Son Dakika
Yerel

TED Aliağa Koleji 'En İyi Mekanik Tasarım' Ödülünü Kazandı

Ted Aliağa Koleji Robot Takımı, Uluslararası First Lego Ligi'nin İzmir Turnuvasında 'En İyi Mekanik Tasarım' Ödülünü Kazandı.

24.01.2011 21:02

TED Aliağa Koleji Robot Takımı, Uluslararası First Lego Ligi'nin İzmir Turnuvasında 'En İyi Mekanik Tasarım' ödülünü kazandı, Robot performansta da Ege Bölgesi ikincisi olan okul takımı turnuvayı 2 kupa ile kapatarak 5 Mart'ta İstanbul'da gerçekleşecek ulusal turnuvada Ege Bölgesi'ni temsil etme hakkını kazandı.

TED Aliağa Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü M. Faruk Cezayirli, ulusal turnuvada başarı gösteren takımlar 27-30 Nisan'da ABD St. Louis'te gerçekleştirilecek dünya festivalinde ve 2-4 Haziran'da Delft Teknoloji Üniversitesi'nin Hollanda'da düzenleyeceği Avrupa Açık Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacağını söyledi. Işıkkent Eğitim Kampusü'nde gerçekleşen Uluslararası First Lego Ligi'nin İzmir Turnuvası'na Ege bölgesinden 30 okulun takımlarının katıldığını, 19 Şubat'ta Ankara ve 26 Şubat'ta İstanbul Yerel turnuvaları ardından ulusal turnuvanın yapılacağını belirten Cezayirli, şunları söyledi:

'Her yıl evrensel bir tema doğrultusunda yapılan turnuvaların bu yılki teması 'Beden ve Bilim' olarak belirlendi. Tema doğrultusunda hazırlanan programlar, biri araştırma proje sunumları, diğeri ise Robot karşılaşmaları olarak 2 bölümden oluştu. Öğrenciler insan bedeninde ortaya çıkabilecek sorunlar ile ilgili araştırmalar yaparak yenilikçi fikirleri drama yoluyla da anlattılar. Dünyada 2010-2011 First Lego Ligi etkinliklerine 50'den fazla ülkeden 170 bin çocuk, Türkiye'de ise 24 ilden bine yakın öğrenci katılıyor. TED Aliağa Koleji, öğretmenleri Muhammet Çoruh, Serkan Beceren ve Özgür Güvercin rehberliğinde Kutup Yıldızı takımında 3. sınıf öğrencileri Buğra Dal, Derin Kızılkaya, Ozan Karapostal, Deniz Yılmaz ve Enes Yanar, I Robot takımında 6-7-8 sınıf öğrencileri Berkay Tarım, Doğukan Karakurt, Ağacan Kayhan, Simge Avunduk, Sevgi Melis Taşdemir ve Roboted takımında lise öğrencileri Efecan Akdal, Gökberk Şahin, Ayçanur Şahin, Alp Dönmez ve Başak Kızıltuğ ile turnuvada yer aldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin vermiş olduğu emek ve gösterdiği performanstan büyük mutluluk duyuyoruz, hepsini yürekten kutluyorum.'

(SŞ-MED-ÜNS) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TED Aliağa Koleji 'En İyi Mekanik Tasarım' Ödülünü Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement