Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Andımıza Sahip Çıktı - Son Dakika
Emlak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Andımıza Sahip Çıktı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Andımıza Sahip Çıktı

Andımızın okunması uygulamasının 2013 yılında kaldırılmasıyla ilgili kararın Danıştay tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor.

02.11.2018 05:55

Andımızın okunması uygulamasının 2013 yılında kaldırılmasıyla ilgili kararın Danıştay tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor.

Tartışmaları da beraberinde getiren Danıştay kararına bir destek de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) ve 11 ilçe belediyesi üst yönetimi ve çalışanları hep bir ağızdan andımızı okudu.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü fotoğrafının yer aldığı ve Andımızın yazılı olduğu dev posterin asıldığı Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla Atatürk ve Cumhuriyet sevgilerini ortaya koydu. Bu büyük buluşmaya öncülük eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 10'uncu yılından itibarın yurt genelindeki tüm okullarda okutulan Andımız, vatan, millet ve Atatürk sevgisinin, çağdaşlaşmayı ve kalkınmayı esas alan Cumhuriyet felsefesinin en güzel ifadesidir. Ay yıldızlı al bayrağımızın altında, her karışı şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarımızda tüm yurttaşlarımızı, millet haline getiren ruh, Andımızın mısralarında yer almaktadır. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak olan çocuklarımız ve öğrencilerimiz her zaman ve her koşulda Andımızı okuyarak yetiştirilmelidir," dedi.

Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve meydanı dolduran vatandaşlar hep bir ağızdan Andığımızı okudu. Andımızın okunduğu ve marşların söylendiği büyük buluşmada büyük bir coşku yaşandı.

"Andımıza Sahip Çıkıyoruz" başlığı altında düzenlenen büyük buluşma katılımcıların toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Andımıza Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement