Tekirdağ'daki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'daki Şiddetli Yağış

Saray Kaymakamı Alp Arslan, dün ilçede yaşanan şiddetli yağış nedeniyle araçta mahsur kalanlarla ilgili, "Garnizon Komutanlığı'ndan gelen zırhlı aracımızla 2 saatlik bir çalışma sonucu araçta bulunan 8 kişiyi kurtardık" dedi.

29.09.2015 15:20

Saray Kaymakamı Alp Arslan, dün ilçede yaşanan şiddetli yağış nedeniyle araçta mahsur kalanlarla ilgili, " Garnizon Komutanlığı'ndan gelen zırhlı aracımızla 2 saatlik bir çalışma sonucu araçta bulunan 8 kişiyi kurtardık" dedi.

Kaymakam Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteoroloji uyarıları sonrası kendilerinin de dün tüm muhtarlar ve mahallelere ulaşarak uyarılarda bulunduklarını belirtti.

Yağışın dün gece şiddetini arttırarak devam ettiğini kaydeden Arslan, şiddetli yağış esnasında Büyükyoncalı Mahallesi'nden geçmeye çalışan bir minibüsün yolda kaldığı ihbarını aldıklarını bildirdi.

İhbar sonrası olay yerine gittiğini anlatan Kaymakam Arslan, "Orada belediyenin araçları ulaşmaya çalışıyordu ama su yükselince bu imkansız hale geldi. Daha sonra Garnizon Komutanlığı'na haber verdik, zırhlı aracın suların içinden geçebileceğini düşündük. Garnizon Komutanlığı'ndan gelen zırhlı aracımızla 2 saatlik bir çalışma sonucu araçta bulunan 8 kişiyi kurtardık. Daha sonra vatandaşlarımızı hastaneye kaldırarak kontrollerini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Yağış sonrası bugün tüm mahalleleri gezdiklerini ve küçük su baskınları dışında bir aksilik olmadığını vurgulayan Arslan, bugünde olası yağışlara karşı kentteki ve Kırklareli'nde görev yapan AFAD ekiplerinin ilçeye tedbir amaçlı geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'daki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement