Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasındaki Ortaklık Anlaşması'nın 50. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasındaki Ortaklık Anlaşması'nın 50. Yıl Dönümü

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasındaki Ortaklık Anlaşması\'nın 50. Yıl Dönümü

Alman Yeşiller Partisi milletvekili Kılıç: "Ortaklık Anlaşması 50 yaşında. Türk vatandaşlarının hakları hala gasbediliyor"

11.09.2013 18:20

Alman Yeşiller Partisi milletvekili Memet Kılıç, Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasındaki Ortaklık Anlaşması'nın 50 yıl önce imzalandığını hatırlatarak, Türk vatandaşlarının haklarının hala gasbedildiğini belirtti.

Kılıç, yaptığı açıklamada, yarın Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasının 50. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Türkiye ile AB arasında verilen sözlerin yarım asırdır ihmal edildiğini ifade etti.

"Türk vatandaşlarının hakları hala gasbediliyor" diyen Kılıç, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan Türk vatandaşlarının ve ailelerinin söz konusu anlaşmaya bağlı haklarına dair elliden fazla kararın bulunduğunu hatırlattı.

Yeşiller Partisi olarak Türk vatandaşlarının bu anlaşmadan doğan haklarının Alman yasalarında uygulanması için Federal Meclis'e yasa teklifi verdiklerini ifade eden Kılıç, anlaşmanın özellikle serbest iş gücü dolaşımı, hizmet ve yerleşim serbestliği alanlarında AB vatandaşlarına tanınan haklara benzer haklar öngördüğünü ama üye devletler tarafından bu hakların gasbedildiğini vurguladı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasındaki Ortaklık Anlaşması'nın 50. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement