Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı

Bursa'da 1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği açılış programıyla başladı.

02.04.2016 16:20

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Bursa'nın kanser verilerinin masaya yatırıldığı programa Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ile Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Prof. Dr. Rüstem Aşkın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, kanserin günümüzde önemli bir hastalık olduğunu ancak gelişecek teknolojiyle önümüzdeki yıllarda bu hastalığın tedavisinde daha başarılı olunacağını umduğunu söyledi. Bursa'da sağlıkta konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Bulut, "Bursa sağlıkta rol model bir şehir olmak üzere ve başta kanser olmak üzere çeşitli sağlık konularında önemli mesafeler kat etiğimizi biliyorum. Yakın bir zamanda çalışmaların raporlanmasıyla bunu tüm Türkiye görecektir" dedi.

Erken teşhisin için KETEM'lerin önemini dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, "Bursa'da geçtiğimiz yıl döne ocak KETEMin yanı sıra Yıldırım'da, Nilüfer'de ve İnegöl'de birer KETEM'i hizmete sunduk. Vatandaşlarımızı konuyla ilgili bilinçlendirmek için ciddi adımlar atmamız lazım. Biz kısa süre içerisinde bu KETEM'lerin sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu KETEM'ler sadece kanser taraması değil, vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapan önemli merkezlerdir. Bu yüzden sayıyı ne kadar arttırabilirsek o derecede kanserle mücadele etme sansımız olacaktır" diye konuştu.

HASAM'lar Kanserle Mücadelede Etkin Rol Oynayacak

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha etkili olması için Halk Sağlığı Merkezleri projelerinin olduğu bilgisini veren Dr. Akan, "HASAM dediğimiz bu merkezlerimizin sayısını arttırarak içerisine KETEM'i, obeziteyle mücadeleyi, bağımlılıkla mücadeleyi ve anne çocuk sağlığı hizmetlerimizi koymayı planlıyoruz. Kısa süre içerisinde HASAM'ların sayısını 10'a çıkartacağız. Böylelikle de hem kanser hem de kanser gibi çağımızın en önemli hastalıklarından obeziteyle mücadelede büyük ilerleme kaydetmiş olacağız" dedi.

Bursa 2018'de Sağlık Üssü Olacak

Kanser kayıtçılığında Avrupa standartlarını yakalamaya çalıştıklarını belirten Dr. Akan, "Bursa'yı birinci ve ikinci basamakta kanserle etkin mücadele eden bir şehir haline getirmek istiyoruz. Şehrimiz, 2018 yılı hedeflerimiz doğrultusunda gerek koruyucu gerek tedavi edici gerekse acil sağlık hizmetleri sevk ve koordinasyonunda en önemli illerden birisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Program sonunda yıl boyunca en fazla kanser taraması gerçekleştiren aile hekimlerine, başarılı toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimlerine ve kanserle ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarına başarı sertifikası takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement