Üniversite Sınavına Ücretsiz Hazırlık - Son Dakika
Güncel

Üniversite Sınavına Ücretsiz Hazırlık

Üniversite Sınavına Ücretsiz Hazırlık

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında “Ücretsiz YGS-LYS Sınavlarına Hazırlık Kursu” kapsamında ilgi işbirliği protokolü imzalandı.

26.05.2014 14:09

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında "Ücretsiz YGS-LYS Sınavlarına Hazırlık Kursu" kapsamında ilgi işbirliği protokolü imzalandı.

Nişantaşı Üniversitesi ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde maddi durumu yetersiz olup dershaneye gidemeyen YGS'de 180 puan barajını aşan öğrencilere yönelik 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında öğretmenlerin gözetim ve denetiminde LYS hızlandırma programı gerçekleştirilecek.

İmza töreninde İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol'un katıldığı törende okul müdürleri, veliler ve öğrenciler hazır bulundu. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal üniversitelerin en büyük eksiğinin soyut merkezler haline gelmeleri olduğunu belirtti. Uysal, birincil hedeflerinin Nişantaşı Üniversitesi'nin fayda ve karma değer sağlayan bir yer haline getirmek olduğunun altını çizerek, topluma fayda sağlayacak, etkin projelerde daima var olmak istediklerini söyledi. Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal da geleceği emanet edecekleri gençlerin yetişmesinde rol oynayacak projeyi üniversite olarak gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız projenin yenilenen müfredata uygun dev bir yatırımın gerçekleşmesinin ilk hamleleri olduğunu söyledi. Eğitim kurumlarının güçlü olmasının önemine de değinen Yıldız bu projenin Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte Bayrampaşa'da başlamış olsa da örnek teşkil edeceğini ve başka bölgeleri de kapsayacağını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür üniversite eğitiminin ve üniversiteye hazırlık aşamasının gençlerin geleceği için ne kadar belirleyici olduğunun altını çizerek projenin oluşmasından mutluluk duyduğunu belirtti. İmzalanan bu protokolün modüler bir çalışma olduğunu belirten Gür, önümüzdeki dönemlerde İstanbul genelinde de bu ve buna benzer projeleri hayata geçirmek istediklerini belirtti. Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol uygulanacak projenin ve lise eğitiminden sonra öğrencileri bir üniversiteye yerleştirmenin öneminden bahsetti. Bu projenin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Yeniyol, çok güçlü bir ekip olduklarını ve bu şekilde daha çok projeye imza atmak istediklerini ifade etti.

Programın sonunda AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ve İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür, derslikleri gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ziyaret ettiği sınıflardan birinde öğrencilere matematik dersi anlattı.

Hafta sonları Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa Kampüsü'nde gerçekleştirecek olan eğitime 5 hafta boyunca 233 öğrenci katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Sınavına Ücretsiz Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement