Ürdün'de "Yenilik Akımı" Adıyla Yeni Siyasi Oluşum - Son Dakika
Güncel

Ürdün'de "Yenilik Akımı" Adıyla Yeni Siyasi Oluşum

Ürdün'de 6 partinin, "Yenilik Akımı" adı altında yeni bir siyasi oluşuma gittiği bildirildi.

16.01.2016 20:11

Ürdün'de 6 partinin, "Yenilik Akımı" adı altında yeni bir siyasi oluşuma gittiği bildirildi.

Ülkenin başkenti Amman'daki spor kompleksi salonunda düzenlenen kuruluş töreninde, Daha Güçlü Ürdün Partisi Genel Başkanı Rola el-Hurubi tarafından okunan yeni siyasi oluşuma ait beyanda, söz konusu oluşumunun özgürlük, adalet, sosyal dayanışma, demokrasinin korunması, insan hakları, hukukun üstünlüğü, yönetimler arasındaki dengeli ilişki, zenginliği adil mekanizmalar aracılığıyla dağıtacak serbest piyasa, kısıtlamayı amaçlamayan organizasyon, devlet kurumları arasında etkin ortaklık ilkeleri çerçevesinde faaliyet göstereceği belirtildi.

Beyanda ayrıca yeni siyasi oluşumun, Filistin ulusal toprakları üzerinde tam egemenliğine sahip özgür Filistin devletini talep ettiği vurgulandı.

Demokratik Ürdün Ulusal Birliği Partisi Genel Başkanı Muhammed Yusuf el-İbadi, törende yaptığı konuşmada, ülke durumunun iç açıcı olmadığını kaydederek, yolsuzluk olaylarından muzdarip olduklarını söyledi.

Ürdün Hayat Partisi Genel Başkanı Zahir Amr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşumun, toplumun tüm kesimlerini temsil ederek ve hükümetin çeşitli kurumlarıyla ortak çalışarak ülkenin siyaseti, ekonomisi ve sosyal yapısına destek vermeyi amaçladığına değindi, oluşumun ne muhalif ne de hükümet yanlısı olduğunu, ülkenin çıkarı için çalıştığını dile getirdi.

Amr, söz konusu yeni oluşumla gelecek genel seçime girmeyi hedeflediklerini aktardı.

Yenilik Akımı, İslam ve sol eğilimli olmayan Ürdün Daha Güçlü Partisi, Islah ve Yenilik Partisi, Demokratik Ürdün Ulusal Birliği Partisi, Ulusal Akım Partisi, Ürdün Hayat Partisi ve Ürdün Ulusal Yardım Partisi'nden oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'de 'Yenilik Akımı' Adıyla Yeni Siyasi Oluşum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement